Kolaps Reala usred Madrida – Siti uz penal i crveni do pobjede

Srna
Kolaps Reala usred Madrida – Siti uz penal i crveni do pobjede

Fudbaleri Mančester sitija šokirali su Real i u Madridu zabilježili pobjedu od 2:1 u osmini finala Lige šampiona.

Siti je pobjedio Real u prvom dijelu dvomeča i obezbjedio sebi ogromnu prednost pred revanš u Mančesteru.

“Građani” su gubili sve do 78. minuta, ali je onda uslijedio ogroman preokret uz dodatne poteškoće za izabranike Zinedina Zidana.

Srpski napadač Luka Jović dobio je priliku u samoj završnici, u 85. minutu, pa nije uspio da ostavi bilo kakav utisak.

Utakmica je počela dosta sporo, bez ikakvih prilika u prvih 20 minuta. Obije ekipe igrale su dosta rezervisano i čuvale se kontranapada.

Prva šansa desila se u 21. minutu, kada je Žezus, koji je dobio priliku pre Kuna Aguera, došao u dobru poziciju poslije pasa De Brujnea.

Brazilac se dobro namjestio i otarasio Varana, ali je loše šutirao, pravo u Kurtou, koji je imao lak zadatak.

Drugu priliku u prvom poluvremenu vidjeli smo u 30. minutu, a akter je bio Karim Benzema. Francuz je nadskočio cijelu odbranu “građana”, ali mu je udarac glavom odbranio Ederson.

Lopta se odbila do Vinisijusa, ali je on jako loše odreagovao, pa nije uspio da dođe do lopte koju je trebalo da smjesti u prazan gol.

Prije treće, poslednje priliku u prvom poluvremenu, desio se potencijalno veliki peh za

Gvardiolu, to jest za Emerika Laporta, koji se ponovo povredio tek što se vratio fudbalu.

 

Umjesto njega ušao je Fernandinjo, a Siti je mogao do gola u drugom minutu nadoknade, kada je Serhio Ramos loptu poslao ka svom golu, ali ju je sa gol-linije izbacio Kazemiro, uz pomoć Valverdea.

Na poluvrijeme se otišlo bez golova, a “građani” su izašli izuzetno motivisani u drugom poluvremenu i krenuli da napadaju češće nego u prvih 45 minuta.

Siti jeste bio bolji, ali se onda desio momenat nepažnje – i to je iskoristio Real.

Otamendi i Rodri su pogrešili, lopta je došla do Vinisijusa, a on ju je trevzeno poslao ka Isku koji je bio neumoljiv u situaciju jedan na jedan sa Edersonom, te je postigao prvi gol u Ligi šampiona još od septembra 2018. godine.

“Kraljevski klub” je dominirao u narednom periodu, ali nije uspio da stvori nijednu kolosalnu šansu. Napadao je Real, ali se onda desio kolaps.

U 78. minutu Kevin de Brujne je pokazao svoje umijeće – navukao je nekoliko protivnika na sebe, onda se maestralno okrenuo i poslao loptu Žezusu, koji je u skoku savladao Ramosa.

Igrači Reala su tražili faul, ali je sudija Orsato pokazao na centar. Italijanski arbitar je par minuta kasnije bio ponovo u centru pažnje, baš kao i kapiten Madriđana nešto poslije.

U 82. minutu Dani Karvahal je zakasnio za Rahimom Sterlingom i srušio ga u kaznenom, a Orasto je bez trunke sumnje pokazao na bijelu tačku.

De Brujne je preuzeo odgovornost i rutinski matirao Kurtou, a Siti je za samo pet minuta načinio potpuni preokret.

Da stvar bude gora po Real, tragični Ramos je jednu od najgorih partija u karijeri pogoršao u 86. minutu, kada je kao posljednji igrač odbrane sa leđa srušio Žezusa.

Brzonogi napadač Sitija je pao unutar kaznenog, ali je Orsato procenio da je faul bio na ivici šesnaesterca, pa je Real prošao “samo” sa igračem manje.

Do kraja utakmice najbolju priliku je imao Floran Mendi, ali je loše reagovao u kaznenom prostoru protivnika, u stilu lijevog beka koji nije najbolji u završnici.

Revanš je na programu 17. marta u Mančesteru.

Liga šampiona, osmina finala:

srijeda:
Lion – Juventus 1:0 (1:0)
Real Madrid – Mančester siti 1:2 (0:0)

utorak:
Čelsi – Bajern 0:3 (0:0)
(Gnabri 51, 54, Levandovski 76)
Napoli – Barselona 1:1 (1:0)
(Mertens 30- Grizman 57)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana