Keš: Najbolji od velike trojke je Đoković, to je jasno

GS
Keš: Najbolji od velike trojke je Đoković, to je jasno

Proslavljeni australijski teniser Pet Keš prokomentarisao je ko je od vodeće trojke najbolji igrač "bijelog sporta" na svijetu.

On je gostovao u emisiji na "jutjub" kanalu "Ubitennis" kod italijanskog novinara Ubalda Skanagate.

Tom prilikom izdvojio je Novaka Đokovića kao najboljeg tenisera na svijetu, a potom i argumentima obrazložio svoj izbor.

- Federer bi u svakom trenutku bio izuzetan, prevazišao bi bilo koju eru. Bio bi vrhunski igrač i da je igrao 1920. ili sada, dok su Rafa i Novak stvorili nešto aktuelno.Posebno Nadal sa svojim načinom igre na terenu. Federer je zabavniji za gledanje, ali ko je najbolji? Đoković, naravno - rekao je Keš i potom obrazložio: "Možete li biti najbolji ako niste najbolji u svom vremenu, ako nemate 'head to head' bolji od rivala iz svog vremena? Federer je najbolji igrač i 'udarač' koga sam ikada gledao i po svojim pokretima, ali Đoković ima bolji učinak protiv obojice", istakao je Australijanac i dodao da će sigurno prestići Švajcarca i Španca po broju Gren slem titula.

Prema riječima bivšeg osvajača Vimbldona, vrlo je teško uporediti epohe u tenisu.

- Njih trojica su čudni, neobični momci. Oni nisu normalni ljudi. Na neki način su nadljudski, ne znam kako su uradili sve što su učinili. Nemaju mentalitet normalnih ljudi. Oni su opsjednuti - poručio je Keš.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana