Kejn pod znakom pitanja za Zvezdu

Agencije
Kejn pod znakom pitanja za Zvezdu

LONDON - Najbolji fudbaler Totenhema Hari Kejn propustio je sinoćnji meč protiv Evertona zbog, kako su engleski mediji prenijeli, misteriozne povrede, pa postoji šansa da se ne nađe na spisku putnika za meč sa Crvenom zvezdom koji je na programu prekosutra.

"Pijetlovi" igraju neprepoznatljivo loše ove sezone, a duže odsustvovanje najboljeg strijelca i prve zvijezde tima svakako im ne bi pomoglo na putu oporavka. Sa druge strane, odbrana Zvezde imala bi koliko-toliko lakši zadatak jer Maurisio Poketino nema previše izbora u napadu.

Kejn je jedini klasični napadač, a tu ulogu mogu da preuzmu Hjong Min Son ili eventualno Lukas Moura. 

Zvezda je napravila lijepu uvertiru za ovaj meč jer je bez problema izašla na kraj sa Proleterom u Novom Sadu (2:0). Golove za 100. pobjedu Vladana Milojevića na klupi "crveno-bijelih" postigli su Mateo Garsija, a trijumf potvrdio oporavljeni Ričmond Boaći, koji će konkurisati za prvu postavu protiv "pijetlova". 

- Drago mi je što sam ušao u igru i postigao gol. Svakom fudbaleru je najvažnije da igra, a pogotkom u Novom Sadu sam pokazao da je povreda prošlost. Golovi su ključni za samopouzdanje svakog napadača i želim da budem što efikasniji. Okrećemo se utakmici sa Totenhemom. Vjerujemo u sebe i znamo da naši navijači imaju velika očekivanja. Daćemo sve što je u našoj mogućnosti da ostvarimo pozitivan rezultat i uvjeren sam da ćemo prirediti dobru fudbalsku predstavu - rekao je Boaći.

Zvezda je mnogo puta do sada pokazala da je mnogo bolji domaćin u evropskim mečevima. To, uostalom, govore i rezultati ove i prošle sezone. U grotlu "Rajka Mitića" pali su Liverpul i Olimpijakos, remi je izvukao Olimpijakos, dok je PSŽ uspio da odnese sva tri boda. Domaći, doduše, i ne mogu mnogo lošije od utakmice u Londonu prije dvije sedmice kada su primili pet pogodaka.

Popularna Marakana ipak je druga stvar, protivnicima nerijetko slomi krila, a domaćima porastu čak i preko onog realnog maksimuma, odnosno igračkog potencijala, bez velike razlike da li će na drugoj polovini terena biti Kejn ili ne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana