Kecmanović savladao đerea za polufinale u Buenos Ajresu

Srna
Kecmanović savladao đerea za polufinale u Buenos Ajresu

BIJELjINA - Miomir Kecmanović prošao je u polufinale turnira u Buenos Ajresu pobijedivši Lasla Đerea rezultatom 6:4, 7:6.

Rival u polufinalu Kecmanoviću biće prvi nosilac i domaći favorit Dijego Švarcman.

Veoma uzbudljiv meč su četvrti i sedmi nosilac turnira priredili u ovom četvrtfinalnom okršaju. Kakva borba je samo viđena u prvom setu, do 3:3 su bili sigurni na svoj servis, a onda u tri gema zaredom - tri brejka.

Dva je napravio Kecmanović, došao u priliku da servira za vođstvo u setovima i tek smo tada vidjeli najduži gem u meču. Dvije brejk šanse je imao Đere, da ostane u setu, a nije ih iskoristio, dok Kecmanović treću set loptu jeste iskoristio i nakon tačno sat vremena igre stigao je do vođstva u setovima.

Na početku drugog seta odmah je došlo do razmjene brejkova i velika borba u naredna dva maratonska gema, u kojima je bilo brejk prilika, ali su ostale neiskorišćene.

Od tada, pa sve do taj-brejka, bili su sigurni na svoj servis i u “dodatnom gemu” više nerava je imao mlađi Miomir Kecmanović, koristi treću meč loptu i prolazi u polufinale.

Dva časa i 11 minuta igre dovoljno govore kakva je borba vođena, a meč je završen u dva seta. Jednostavno, one najvažnije poene u oba seta, za nijansu bolje je odigrao četvrti nosilac.

Bio im je ovo treći međusobno duel i treća pobjeda Kecmanovića, nakon trijumfa u Indijan Velsu i na Ju-Es openu 2019. godine.

Tokom noći, mladi srpski teniser je saznao protiv koga će igrati u polufinalu. To je prvi nosilac i lokalni ljubimac, Dijego Švarcman, koji je sa 2:0, po setovima 6:2, 7:5 savladao Španca Đaumea Munara.

Današnje polufinale se igra od oko 18.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana