Kecmanović ispao u polufinalu od Švarcmana

Srna
Kecmanović ispao u polufinalu od Švarcmana

BIJELjINA - Iako je Dijego Švarcman imao manje vreman za odmor, ipak je na teniskom turniru u Buenos Airesu rezultatom 6:0, 6:4 uspio lako da izađe na kraj sa Miomirom Kecmanovićem, koji je sinoć u teškom meču savladao zemljaka Lasla Đerea.

Prvi set je bio potpuni sumrak za mladog srpskog tenisera. Ništa nije uspijevao da pogodi i poslije svega 25 minuta, iskusniji Argentinac ga je “počastio s nulom” - 6:0.

U drugom setu je Kecmanović zaigrao kako zna, međutim u petom gemu, Švarcman koristi četvrtu brejk priliku i stiže do brejka.

Ni tada se ne predaje i ne posustaje mladi Srbin, uslijedila su dva neizvjesna i duga gema kada je Argentinac servirao, Srbin je čak propustio i dvije šanse da vrati brejk, usput je i na svoj servis spasio još dve brejk prilike za Švarcmana, koje su ujedno bile i meč lopte.

Ipak, u 10. gemu drugog seta, Argentinac je mirno i lagano odservirao za pobjedu i plasman u finale, poslije 83 minuta igre.

Tamo će igrati protiv zemljaka Fransiska Serundola, koji je u drugom polufinalu bio bolji od Alberta Ramosa Vinjolasa sa 2:1, po setovima 7:6, 3:6, 6:2.

Serundolo je napravio veliki uspjeh, jer je do finala došao iz kvalifikacija, tako da je do završnog meča ostvario već sedam pobjeda. /kraj/vl

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana