Kaljari i Parma vode borbu za opstanak

Srna
Kaljari i Parma vode borbu za opstanak

BIJELjINA - U 31. kolu italijanske Serije A danas će biti odigrane četiri utakmice, a najzanimljiviji duel biće između Kaljarija i Parme koji se grčevito bore za opstanak.Ko izgubi u ovom duelu, vjerovatno može početi da razmišlja o narednoj sezoni u Seriji B, dok remi ne bi odgovarao nijednoj ekipi.

Lider na tabeli Inter ima ogromnu prednost od 11 bodova, tako da prilično mirno ulazi u završnicu sezone, a sutra se sastaje sa Napolijem.

Interu neće nimalo lako u duelu sa Napolitancima, koji žele ponovo u Ligu šampiona i do kraja sezone vodiće veliku bitku sa Milanom, Juventusom i Atalantom.

U odličnoj formi su i Napoli i Inter. Južnjaci u posljednjih devet utakmica u svim takmičenjima imaju sedam pobjeda i po jedan remi i poraz i to od Juventusa u Torinu.

Inter je, takođe, posljednji poraz doživio od Juventusa, ali u Kupu i to na domaćem terenu, dok u prvenstvu ne zna za neuspjeh još od 6. januara, kada su izgubili u Đenovi od Sampdorije.

Drugi izuzetno zanimljiv duel ovog kola biće odigran u Bergamu, gđe će Atalanta ugostiti Juventus, pokušati da ga pobijedi i pretekne na tabeli.

Neće to biti nimalo lako, jer se oba kluba nalaze u odličnoj formi, veoma rijetko gube, a u 21. vijeku Atalanta je tri puta slavila protiv Juventusa na svom terenu u Kupu, dok u Seriji A na pobjedu protiv “Stare dame” čeka nevjerovatnih dvije decenije.

Posljednji put je Juve pao u Bergamu 3. februara 2001. godine.

Milan u ovom kolu čeka Đenovu, Torino će ugostiti Romu, dok će Lacio biti domaćin Beneventu, koje sa klupe predvode braća Simone i Filipo Inzagi.

Od 15.00 časova danas igraju Krotone - Udineze i Sampdorija - Verona, od 18.00 časova sastaju se Sasuolo - Fiorentina, a od 20:45 časova Kaljari - Parma.

Milan i Đenova sutra igraju od 12.30 časova, a od 15.00 časova Atalanta - Juventus, Bolonja - Specija i Lacio - Benevento, dok će se od 18.00 časova sastati Torino - Roma i od 20.45 časova Napoli - Inter.

Na tabeli vodi Inter sa 74 boda, Milan ima 63, Juventus 62, Atalanta 61, Napoli 59, Lacio 55, Roma 54, Sasuolo 43, Verona 41, Sampdorija 36, Bolonja 34, Udineze 33, Đenova i Specija po 32, Fiorentina i Benevento 30, Torino 27, Kaljari 22, Parma 20 i Krotone 15 bodova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana