Junajtedov Napadač Markus Rešford postaje predmet proučavanja u engleskim školama

GS
Foto: bbc.com

Napadač Mančester Junajteda Markus Rešford, zahvaljujući svojoj humanitarnoj aktivnosti i svom načinu djelovanja u društvenoj zajednici, biće proučavan u srednjim školama u Engleskoj.

Nakon što se istaknuo važnim inicijativama za borbu protiv nejednakosti u današnjem društvu, a posebno za pomoć djeci koja se bore za svakodnevni obrok, reprezentativac Engleske postaće "studija slučaja" u školama, prenosi Kliks.

Rešford je tokom perioda izolacije zbog pandemije virusa korona uspio skupiti milione funti humanitarne pomoći, a tim sredstvima osigurao je besplatne obroke mnogoj djeci. Takođe, naučio je znakovni jezik kako bi mogao biti sudija večeri poezije u školi za gluvonijeme.

Kako je prenijelo nekoliko britanskih medija, uključujući Guardian, Rešfordov društveni primjer postaće dio programa medijskog obrazovanja u engleskim školama.

Sada su, dakle, sve ove inicijative dovele Rešforda da postane studija slučaja u školi. Srednjoškolci koji proučavaju medijska istraživanja moći će saznati o njegovim aktivnostima i kako se on ponaša u svom načinu komuniciranja, a novi predmet u nastavni plan i program biće uveden ove godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana