Jokić zvanično najbolji na svijetu, ali nije donio pobjedu Denveru

G.S.
Jokić zvanično najbolji na svijetu, ali nije donio pobjedu Denveru

Sada je i zvanično - Nikola Jokić je najbolji košarkaš na svijetu.

Nikola Jokić nije uspio sinoć da donese pobjedu Denver Nagetsima, ali je ipak uspio da se upiše u istoriju. Pred treću utakmicu polufinala plej-ofa sa Finiks Sansima njemu je uručen trofej za najboljeg igrača NBA lige.

On je u prethodnoj regularnoj sezoni bio ubjedljivo najbolji košarkaš u najjačoj ligi na svijetu što jasno govore i rezultati glasanja za MVP-a, a sada mu je trofej i dodijeljen.

On je u sezoni iza nas prosječno bilježio 26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencije po meču, a jedan je od retkih NBA košarkaša koji su odigrali svaki minut minule sezone.

Pred preuzimanje trofeja publici se obratio najbolji košarkaš svijeta na svoj karakterističan način. Nije želio da ističe sebe, već je u prvi plan stavio sve druge - navijače, saigrače, tim...

“Želim da vam zahvalim za svu podršku, ne samo ove godine, već svih ovih šest godina. Ovo nije samo moj trofej, već trofej svih ovih momaka ovde, tako da hoću da navijate za njih. Hvala vam”, rekao je Jokić pošto je primio trofej, a oduševljena publika je to burno pozdravila sa tribina.

Saigraču su takođe burno dočekali njegovo proglašenje za najboljeg igrača najjače lige svijeta, a na ovom meču su svi nosili majice sa njegovim likom koje su prije nekoliko dana oduševile Ameriku i Srbiju.

On se upisao u istoriju u nekoliko parametara kada je osvojio titulu najboljeg igrača regularne sezone u NBA.

Ne samo da je jedini Srbin koji je ikada osvojio tu laskavu nagradu, već je postao najbolji na svijetu kao 41. pik na draftu. Nikada tako slabo rangiran košarkaš na draftu nije uspio da dođe do MVP trofeja.

Sinoć je u Koloradu tim iz Arizone slavio rezultatom 116:102, a Denveru nije pomogla ni nova fantastična partija Nikole Jokića.

Srpski centar je meč završio sa 32 poena (13/29 iz igre, 1/6 za tri), 20 poena i 10 skokova, kao i jednom blokadom. Međutim, nije bilo dovoljno.(Mondo.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana