Jedan od favorita iz sjenke ima sve preduslove za konačni iskorak: Belgija više nema alibija

G.S.
Jedan od favorita iz sjenke ima sve preduslove za konačni iskorak: Belgija više nema alibija

SANKT PETERBURG - Jedan od favorita iz sjenke svakako je reprezentacija Belgije koja više nema alibija za eventualni kiks s obzirom na imena i iskustvo igrača na koje računa Roberto Martinez.

Već na startu Evra “đavole” čeka veliki ispit, jer im je rival tvrda Rusija i to u Sankt Peterburgu pred 34.000 navijača (subota, 21 čas). Zadatak prilično težak, ali za ovakav sastav Belgije ne bi smio da bude nerješiv, jer je utisak da je ova generacija spremna za mnogo više. Na kraju krajeva, pokazala je mnogo i u prethodnim godinama, ali je uvijek nedostajalo ono nešto za projektovani vrh. Najbliže su Belgijanci bili prije tri godine na Mundijalu u Rusiji, kada su osvojili treće mjesto, a sada se nadaju da je došlo vrijeme za još jedan korak više. Povreda Kevina de Brujnea i forma Edena Azara prave malu odstupnicu, jer je malo vjerovatno da će ijedan od njih započeti meč sa “zbornajom”.

- Zbog svega što smo uradili u prethodnom periodu osjećamo pritisak, ali ljudi očekuju od nas da budemo još bolji. Znamo da smo ostvarili ogroman uspjeh u Rusiji. Pokušaćemo da budemo bolji od toga, imamo potencijal za to - poručio je Azar.

U odsustvu dvojice asova najveća prijetnja golu Rusa bez sumnje će biti Romelu Lukaku. Robustni napadač imao je nezaboravnu sezonu u Interu sa kojim je prekinuo dominaciju Juventusa, a kruna godine bila bi ukoliko sa nacionalnim timom ode do samog kraja.

- Lukaku je bez sumnje jedan od najboljih napadača današnjice i velika prijetnja za naš gol. Međutim, ne gledam na duel ja protiv njega, nego na 11 protiv 11, mi protiv njih. Moramo da odigramo čvrsto i pametno kako bismo imali šanse - rekao je defanzivac tima Stanislava Čerčesova Georgi Džikija.

Dvije selekcije odmjerile su snage i u kvalifikacijama za ovo takmičenje, a “đavoli” su u dva meča slavili sa ukupnih 7:2, a problem za Čerčesova je i odstranjivanje Andreja Mostovoja iz tima zbog pozitivnog testa na virus korona.

Uvodni meč grupe B u subotu od 18 časova igraju Danska i Finska, a u skandinavskom duelu domaći tim je apsolutni favorit. Debitant na završnom turniru ne zna za pobjedu u posljednjih šest mečeva i teško da se može nadati uspjehu sa objektivno jačim rivalima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana