Ivanović o svemu više nego o Srbiji

Agencije
Ivanović o svemu više nego o Srbiji

SANKT PETERBURG - Branislav Ivanović već godinu i po nije dostupan srpskim medijima zbog svega što se pisalo i pričalo uoči Mundijala kada je ostao bez kapitenske trake i vrlo vjerovatno imao sukob sa Mladenom Krstajićem.

Od debakla “orlova” u Rusiji rekorder po broju nastupa u nacionalnom timu (105 utakmica) više nije dobijao poziv, iako se prethodnih mjeseci u srpskim medijima provlačila mogućnost da Ljubiša Tumbaković za utakmice baraža za Evropsko prvenstvo u reprezentaciju vrati sjajnog defanzivca, on o tome nije rekao ni riječ u intervjuu za špansku “Marku”. Ipak, samo je pomenuo Srbiju i važnost utakmice, ne ulazeći u detalje te nijednom ne rekavši “mi”.

- Protiv Norveške je presudna utakmica. Biće mnogo teško, ali Srbija zaslužuje da igra na prvenstvu Evrope. Ovo je ipak velika prilika da se nađe tamo, momci su odradili dobar posao u Ligi nacija - naglasio je Ivanović koji nije ostavio preveliku mogućnost da se vrati u tim.

Iako će uskoro napuniti 36 godina iz izjava djeluje da uživa u fudbalu i ne razmišlja o kraju karijere, a igre u Zenitu daju mu za pravo da produži karijeru još koju godinu.

- Ambicija da igrate i osvajate trofeje je možda i najvažnija u fudbalu. Oduvek sam govorio da u sportu broj godina nije bitan. Važan je samo rezultat. I dalje sam sposoban da se takmičim, osećam se odlično i mentalno i fizički. Zadovoljan sam, ali moram uvek da tražim više - poručio je Ivanović.

Poslije samo jedne sezone u ruskom timu dobio je kapitensku traku, a smatra da je to isključivo zbog činjenice što je vrlo iskusan i što je mnogo toga pregurao u karijeri. Posebno je naglasio da je važno stvoriti jaku vezu između mladih i starih igrača. To je najbolje osjetio kada je kao mlad stigao u Čelzi.

- Na početku nisam mnogo igrao. Nisam imao veliko iskustvo, tim je već bio stvoren. Kod Avrama Granta sam imao baš teške trenutke. Već u junu je stigao Luis Skolari i dao mi određenu minutažu. Zatim je stigao Gus Hidink koji mi je jako verovao. Dao mi je ozbiljnu šansu da se nadogradim. Ipak, najbolje partije pružao sam kod Karla Anćelotija - rekao je Ivanović.

I danas prati klub u kojem je imao najbolje trenutke karijere te se divi bivšem saigraču Frenku Lampardu koji sjedi na klupi “plavaca”.

- On je prava osoba na pravom mestu. Radi fantastičan posao. Ako sa Čelzijem uzme titulu i kao trener onda mu svaka čast - zaključio je sjajni defanzivac.

Roman reformator

Sjajni defanzivac veliko hvala uputio je vlasniku Čelzija Romanu Abramoviču za kojeg kaže da je reformator fudbala.

- Za mene je on jedan od najvažnijih ljudi u karijeri. Stalno ću to da ponavljam, jer me je podržao kada sam stigao u Čelzi. Promenio je svet fudbala. Veoma je inteligentan i zato je uspešan, nadam se da ćemo se uskoro videti na “Stamfordu” - rekao je Ivanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana