Istrčao maraton na svom balkonu: Podvig za junake naše svakodnevice

Agencije
Istrčao maraton na svom balkonu: Podvig za junake naše svakodnevice

BALMA - Francuz Eliša Nohomovic istrčao je maraton na svom sedam metara dugom balkonu u Balmi, predgrađu Tuluza.

Na ovaj jedinstven podvig Nohomovic se odlučio kako bi dao podršku medicinskom osoblju koje je na prvoj liniji fronta u ratu sa virusom korona, ali i kako bi svima poslao poruku da ostati kući u karantinu nije i ne smije da bude problem.

Kako je rekao, ovo je za njega bio i fizički i mentalni izazov jer je po svaku cijenu želio da istrči najdužu trkačku dionici od 42,2 kilometra. Ipak, prioritet mu je bio da pošalje jasnu poruku u doba planetarne bitke sa koronom.

- Posebnu pažnju i podršku zaslužuju naši medicinski radnici. Oni su junaci naše svakodnevice, odrađuju izuzetan posao - izjavio je Eliša za Asošiejted pres.

Nohomovic nije profesionalni maratonac, ali jeste dugoprugaš koji voli trčanje. Ipak, priznao je da je imao periode krize tokom podviga koji je trajao šest časova i 48 minuta.

- Moja djevojka je bila uz mene. Donosila mi je piće i bombone - dodao je Eliša.

Iako lokalne vlasti apeluju na stanovnike da ostanu u svojim domovima, trčanje nije zabranjeno, uz popunjavanje odgovarajućeg formulara. Upravo zbog toga broj ljudi koji džogiraju ulicama francuskih gradova je značajno porastao. Nohomovic je razmišljao o tome da maraton istrči ispred zgrade. Međutim, odustao je.

- Kada bismo svi razmišljali na takav način, ubrzo bi ulice bile pune i sve poruke da ostanemo kući kako bismo suzbili virus ne bi vrijedjele ništa. Zato sam trčao na balkonu. Uz to, ovo je bio i način da pokrenem luckasti izazov, ali i da unesem dozu humora u tešku svakodnevicu - zaključio je Eliša.

Nešto potpuno novo

Eliša je tokom prelaska 42,2 kilometra razmišljao o svemu pomalo.

- Mislio sam o tome šta će se desiti sa planetom. Sve je stalo, sport, ekonomija, finansije... Učili smo istoriju, znamo mnogo o ratovima između nacija, o ljudima, oružjima. Ali ova borba sa virusom je nešto potpuno novo - pojasnio je Nohomovic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana