Ispao i posljednji Srbin - Fonjini izbacio Krajinovića

Srna
Ispao i posljednji Srbin - Fonjini izbacio Krajinovića

BIJELjINA - Nema više srpskih tenisera na teniskom Mastersu u Monte Karlu pošto je, nakon Novaka Đokovića, Filipa Krajinovića eliminisao Fabio Fonjini iz Italije sa 2:0, po setovima 6:2 i 7:6.

Meč je trajao svega 89 minuta, a očekivala se mnogo bolja igra Krajinovića, koji se nije previše potrošio u prve dvije runde jer mu se Nikolos Basilašvili predao u prvom kolu, a juče je bio sjajan protiv Huana Ignasija Londera.

Fonjini je od početka dominirao, a sjajna realizacija prvog servisa mu je omogućila da vrlo lako dobija svoje servis gemove. U prvom setu je dva puta zaredom brejknuo srpskog tenisera, pa je prvi set bio gotov za svega pola časa.

U drugom se vodila mnogo veća borba, a zahvaljujući brejku već u drugom gemu, Krajinović ga je imao u svom džepu. Međutim, tu prednost je držao sve do devetog gema, u kom je servirao za izjednačenje u setovima, a onda je pokleknuo, dozvolio ri-brejk, set je otišao u taj-brejk, u kojem je Fonjini dominirao, dobio ga sa 7:1 i plasirao se u četvrtfinale.

Tamo ga čeka pobjednik meča u kom su se sastali i trenutno igraju Kasper Rud iz Norveške i Pablo Karenjo Busta iz Španije.

Bio je ovo, inače, četvrti duel Fonjinija i Krajinovića i sada je 2:2 u pobjedama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana