Idealnih 11 košta 1,2 milijardu evra

Agencije
Idealnih 11 košta 1,2 milijardu evra

Mančester - Najskuplji defanzivac u istoriji fudbala Hari Megvajer pronašao je svoje mjesto u 11 fudbalera koji su najviše koštali po pozicijama ikada i povisio vrijednost idealne postave 11 za koje su timovi izdvojili najviše novca na nevjerovatnih 1,2 milijarde evra.

Mančester junajted učinio je Megvajera najskupljim odbrambenim igračem kada (88 miliona evra), a on se pridružio dosadašnjem rekorderu Virdžilu van Dajku u “srcu” odbrane najskupljeg tima ikada. Ono što je vidljivo i neminovno, većina transfera desila se ili ovog ljeta ili u bliskoj prošlosti, što je naravno u skladu sa trendom da klubovi ne štede novac za igrače koje žele u svojim redovima.

Ovu postavu koju u stvarnosti ipak ne može da priušti nijedan klub na svijetu, uglavnom čine igrači engleske Premijer lige (šest), a tu su i po dva predstavnika La lige i Lige 1 te Bundeslige. Zanimljivo, predstavnika nema najtrofejniji klub svijeta Real Madrid koji je potrošio stotine miliona evra prethodnih godina.

Najskuplje plaćeni golman je Kepa Arizabalaga za kojeg je Čelzi izdvojio 80 miliona evra, a osim Megvajera i Van Dajka posljednju liniju čine bekovi Kajl Voker i ovoljetošnja akvizicija Bajerna Lukas Ernandez.

Sredinu terena čini još jedan član Mančester junajteda Pol Pogba, a kraj njega su skorašnje pojačanje Barselone Frenki de Jong i novi član Mančester sitija Rodri. U formaciji 4-3-3 napadačku liniju čine najskuplji fudbaler svijeta ikada Nejmar, te njegov kolega iz PSŽ-a Kilijan Mbape, te član Barselone Filipe Kutinjo. Njegov primjer, a može se reći i Nejmarov i Pogbin, pokazuju da ono što je skupo ne mora nužno da bude i najbolje. Naime, Kutinjo se nije uklopio u Barseloni i Ernesto Valverde ne bi imao ništa protiv da ga proda ovog ljeta, dok je kod Nejmara i Pogbe drugačija situacija. Brazilac nije uspio da u Pariz donese pehar Lige šampiona i ne krije da mu je dosadilo u redovima “svetaca”, dok je situacija sa Francuzom u Junajtedu još komplikovanija. Od povratka na “Old Traford” on je upao u probleme i kontraritam, a situacija se nije promijenila ni odlaskom Žozea Murinja, pa još nije jasno da li će biti stub novog Junajteda ili sreću potražiti negdje drugo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana