Hamilton pred novi okršaj s Ferštapenom: Važno je da se utrkujemo žestoko, ali fer

GS
Foto: espn.com

Nakon što su poslije sudara obojica završili pored staze tokom utrke u Monzi, Luisa Hamiltona i Maksa Verštapena očekuje novi duel u Rusiji u borbi za titulu svjetskog prvaka Formule 1.

Aktuelni prvak Hamilton u Mercedesovom bolidu i njegov najveći rival, Red Bulov vozač Ferštapen, imali su opasan sudar u Monzi zbog kojeg su ostali bez bodova, a sada im slijedi okršaj na utrci za Veliku nagradu Rusije ovog vikenda. Ferštapen je zbog uzrokovanja sudara kažnjen s tri mjesta unazad na utrci, ali i dalje ima pet bodova prednosti nad Hamiltonom.

Uoči utrke u Rusiji oglasio se britanski vozač.

"Ono što je važno jeste da se nastavimo utrkivati žestoko, ali fer. Ne sumnjam da ćemo obojica biti profesionalni i naučiti iz prošlosti. Nikada ne očekujem da vozač odustane, to nije moj pristup utrkivanju s bilo kojim vozačem. Mislim da svi moramo biti pametni i znati da postoje situacije kada se ne može proći kroz zavoj, ali je najvažnije da preživite i da se borite u narednom zavoju. Iskustvom pronalazite balans i naučite da se ne osvaja sve u jednom zavoju, jer će biti drugih prilika. Znam kako je boriti se za prvu titulu, znam želju i sva različita iskustva kroz koja se prolazi te emocije koje se javljaju u tom periodu. Vjerujem da ćemo postajati jači i nadam se da nećemo imati više incidenata", izjavio je Hamilton.

Za njega je ovo 15. sezona u karijeri Formule 1, a osvojio je sedam titula prvaka. S druge strane, Ferštapen vozi sedmu sezonu, ali je ovo prva u kojoj je zaista konkurent za titulu.

Luis je govorio i o pritisku pod kojim se Maks nalazi.

"Naravno, on to neće priznati, ali ni ja neću nagađati. Kažem samo da se sjećam kako je meni bilo kad sam se borio za prvu titulu. Pritisak se definitivno nagomilao. Bilo je teško, napeto, prolazio sam mnogo toga i nisam se najbolje nosio s tim. Pritiska je bilo mnogo, radite s velikim timom, mnogo očekujete od sebe, a pod pritiskom ste jer je želja za pobjedom ogromna. Suosjećam se s Maksom i razumijem ga, ali znam da ćemo nastaviti napredovati. Vrijeme će pokazati da li može iskoristiti svoje iskustvo. Nadam se, godina je bila nevjerovatno teška", završio je Hamilton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana