Grožan: Nije bilo moje vrijeme za umiranje

GS
Grožan: Nije bilo moje vrijeme za umiranje

Vozač Hasa Roman Grožan rekao je da je vidio kako “smrt dolazi po njega” nakon stravičnog incidenta koji se dogodio na trci Formule 1 za Veliku nagradu Bahreina.

Francuz je objasnio da je iz bolida izašao zbog svoje djece.

Incident se dogodio u nedjelju tokom trke u Bahreinu, kada je Grožan pri velikoj brzini udario u zaštitnu ogradu nakon čega se bolid zapalio. Najvažnije od svega je da to da je Grožan ostao priseban, uspio je da izađe iz bolida, da bi mu potom pomogli redari i medicinsko osoblje.

Zadobio je opekotine ruku, a na liječenju će ostati u bolnici u Manami, glavnom gradu Bahreina.

- Srećan sam što sam živ, što vidim stvari drugačije. Ali, imam i potrebu da se vratim u bolid, moguće u Abu Dabiju - rekao je Grožan.

Propustiće trku za Veliku nagradu Sakira u nedjelju, a sedam dana kasnije na programu je posljednja trka Formule 1 u Abu Dabiju.

Grožan je istakao kako želi da vozi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima kako bi “svoju priču sa Formulom 1 završio na drugačiji način”.

Iskusni 34-godišnjak je svoj spas iz plamena u kome je proveo oko 30 sekundi opisao kao novo rođenje.

- To što sam izašao iz plamena tog dana, to je nešto što će mi obilježiti život. Mnogo ljudi mi je iskazalo podršku i to me je dirnulo i u nekim trenucima dovelo do suza. Ne znam da li riječ čudo postoji i da li može da se koristi, ali rekao bih da nije bilo moje vrijeme (za umiranje) - poručio je Grožan i dodao:

- Imao sam utisak da je bilo i duže od 28 sekundi. Vidio sam da mi se vizir pretvara u narandžastu boju, vidio sam plamen sa lijeve strane bolida. Razmišljao sam o mnogim stvarima, uključujući i o Nikiju Laudi i mislio sam da ne mogu tako da završim, ne sada. A onda, zbog moje djece, rekao sam sebi da moram da izađem. Stavio sam ruke u vatru, jasno sam osjetio da gori šasija. Izašao sam, a onda sam osjetio da me neko vuče za odijelo i znao sam da sam izašao - rekao je francuski vozač.

Grožanu su pomogli ljekar FIA Jan Roberts i vozač medicinskog automobila na trkama Alan van der Merve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana