Golman reprezentacije Srbije Marko Dmitrović: Šanse za EP su minimalne

Agencije
Golman reprezentacije Srbije Marko Dmitrović: Šanse za EP su minimalne

Luksemburg - Bez rezultatske presije, Luke Jovića i Dušana Tadića, fudbaleri Srbije večeras od 20.45 časova igraju u gostima protiv Luksemburga. Domaći tim je autsajder u velikoj većini utakmica pa bi tako sve osim pobjede Srbije bilo ogromno iznenađenje.

“Orlovi” ovaj meč dočekuju u potpuno drugačijoj atmosferi u odnosu na susret prije tri dana protiv Portugalije. Tada su se srpski fudbaleri nadali trijumfu čime bi napravili važan korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo, a eventualni bod bi ih ostavio ispred rivala koji je ipak bio bolji u Beogradu.

Portugalija je postigla četiri gola na stadionu “Rajko Mitić” što je značilo da se Srbija na pola puta oprašta od kvalifikacija. Realnost je takva da je Ukrajinu i Portugaliju nemoguće uhvatiti u narednih pet utakmica, ali Srbija ima drugu šansu.

To je Liga nacija i već sada počinju pripreme za mart, kada se igra završnica tog takmičenja, odnosno Lige C u kojoj “orlovi” nastupaju.

- Spremni smo za utakmicu, ali moramo biti realni. Šanse da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije su minimalne. Luksemburg je za nas prvi pripremni meč za ono što nas čeka u martu. Teško je igrati nakon onakvog poraza na našem terenu, ali nemamo izbora. Moramo ispraviti greške koje su nas skupo koštale - rekao je golman Srbije Marko Dmitrović.

Novi sportski direktor u Fudbalskom savezu Srbije Vladimir Matijašević govorio je o narednim koracima i značaju priprema za martovske utakmice.

Srbija bi u polufinalu igrala protiv Norveške ukoliko se skandinavska reprezentacija ne plasira na Evro kroz kvalifikacije. Nekadašnji šef za sportska pitanja u Čukaričkom ističe da atmosfera u nacionalnom timu mora da bude bolja.

- Imamo dobre igrače, svi su sjajni momci, ali nedostaje nam bolja atmosfera. Videli ste kako je to izgledalo kod odbojkašica u finalu Evropskog prvenstva. Moramo više da budemo tim, da imamo timski duh i da se pogledamo u oči. Nadam se da će u budućnosti biti bolje - poručio je Matijašević.

Dan poslije utakmice sa Portugalijom postalo je jasno da Jović neće putovati u Luksemburg zbog, kako su naveli u Savezu, obnovljene povrede kuka.

Srbija će biti oslabljena i Tadićevim neigranjem tako da će selektor Ljubiša Tumbaković na neki način morati da nadoknadi njegovo odsustvo. Fudbaler Ajaksa požalio se na probleme sa zadnjom ložom.

 

Portugalija u Litvaniji

U drugom meču grupe B selekcija Portugalije u istom terminu gostuje Litvaniji. Nakon dva startna remija reprezentacija, koju sa klupe vodi Fernando Santoš, pobjedom protiv Srbije otvorila je sebi vrata EP.

Portugalci su veliki favoriti protiv Litvanije pa samo čudo može da ih spriječi da naredne godine ne brane evropsku krunu osvojenu u Francuskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana