Gasol se vraća na mjesto gdje je sve počelo

Agencije
Gasol se vraća na mjesto gdje je sve počelo

BARSELONA - Španski košarkaš Pau Gasol ne isključuje opciju da ove godine potpiše ugovor sa Barselonom.

Stariji od braće Gasol već je u poznim igračkim godinama i sa svojih 38 penzija je na vidiku, međutim, prije nego što završi karijeru, mogao bi da se vrati tamo gdje se vinuo u nebesa, u Barselonu, sa kojom je bio šampion Španije 1999. i 2001. godine kada je slavio u Kupu kralja.

- To je atraktivna i zanimljiva ideja. Još otkako sam napustio Barselonu kako bih prešao u Memfis razmišljam o tome. Moj brat Mark u posljednje vrijeme govori kako bi volio karijeru da završi u Đironi, jer ona za njega znači koliko i Barsa za mene. Vidjećemo, možda uspijem, možda ne. Privlači me, ali želim i dalje da se takmičim sa najboljim košarkašima svijeta - kazao je Gasol.

Španac je i ambasador Košarkaškog kluba Barselona na teritoriji SAD. Od jeseni nema angažmana, a taj period iskoristio je da se oporavi od povrede stopala. Rođen je u Barseloni za koju je igrao od 1998. godine do 2001. kada je prešao u Memfis (2001-08), potom bio član LA Lejkersa (2008-14), Čikaga (2014-16), San Antonija (2016-19) i Milvokija (2019). Jedine dvije titule osvojio je sa Lejkersima 2009. i 2010. godine gdje je igrao sa tragično nastradalim Kobijem Brajantom, a opisao je svoj prvi susret sa njim.

- Nakon što sam završio medicinski pregled u Los Anđelesu pridružio sam se ekipi koja je bila u Vašingtonu. Nije trebalo da igram tu utakmicu jer nisam imao priliku da treniram sa ekipom. Kobi mi je pisao poruke od momenta kada sam trejdovan. Rekao mi je da, kada dođem u Vašington, da hoće da me posjeti u sobi. Da mi poželi dobrodošlicu. Odgovorio sam mu da je sve u redu, da će biti kasno, negdje oko 1.30 iza ponoći i da možemo ujutru da popričamo. A, on mi je rekao “Ne, ne, dolazim”. Došao je, bio sam pozitivno iznenađen, i rekao mi je da je srećan i uzbuđen što sam došao, ali i da želi da osvojimo titulu. Od početka mi je poslao poruku kakav je. Ovdje smo da osvojimo titulu. Tu je pokazao kakav je lider - rekao je Gasol.

Akcija sa Nadalom

Gasol je potresen stanjem u Španiji zbog pandemije i zajedno sa Rafaelom Nadalom pokrenuo je akciju prikupljanja sredstava za borbu sa “kovidom 19”.

- Jedna priča iz Španije posebno me potresla. U jednom od najposjećenijih dijelova Madrida nalazi se tržni centar “Ledena palata”. To je veliki tržni centar sa dosta manjih radnji i restorana, a glavna atrakcija mu je ogromno klizalište. Danas, cijeli tržni centar je prazan, a Španci su pod naredbom da ostanu kod kuće. Klizalište je, u međuvremenu, postalo mrtvačnica. Razmislite o tome kada spominjete rigorozne državne mjere koje su neophodne - izjavio je Gasol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana