Fudbaleri Reala u drugom kolu Lige šampiona gostuju u Menhengladbahu: Na popravni sa Azarom

G.S.
Fudbaleri Reala u drugom kolu Lige šampiona gostuju u Menhengladbahu: Na popravni sa Azarom

MENHENGLADBAH - Fudbaleri Reala u drugom kolu Lige šampiona biće na popravnom ispitu protiv Borusije u Menhengladbahu, a polagaće ga jači za Edena Azara.

Belgijanac će nakon dužeg vremena biti u konkurenciji za tim u utakmici koja se igra večeras od 21 čas i u kojoj Madriđani nemaju prava na kiks nakon šokantnog domaćeg poraza od Šahtjora.

Najskuplji igrač u istoriji Reala prošle sezone je imao mnogo problema sa povredama, koje su ga sputavale da pokaže igre iz vremena kada je nosio dres Čelzija. Očekivalo se da u novoj kampanji Belgijanac pokaže zašto je plaćen 100.000.000 evra, međutim, ponovo su povrede izbacile iz ritma lucidnog ofanzivnog vezistu.

Azara, kojeg nema od početka sezone, trener Zinedin Zidan uvrstio je u konkurenciju za meč druge runde elite. Duel je veoma važan za Madriđane, koji su na startu napravili neočekivani kiks, pa bi neuspjeh protiv “koltova” mogao biti fatalan za najtrofejniji klub u Evropi.

Ono što je za “kraljeve” jako bitno je da su pomenuti poraz od ukrajinskog sastava uspješno preboljeli i u “el klasiku” se vratili na pobjednički put.

Zanimljivo je da Borusija i Real nikada nisu odmjerili snage u društvu najboljih. Godine 1985. su igrali u okviru Kupa UEFA i tada su Nijemci kod kuće slavili sa 5:1, da bi Španci prošli dalje zahvaljujući domaćem trijumfu od 4:0. Nešto ranije, 1976. godine, Real je opet prošao dalje u dvomeču Kupa pobjednika kupova, pošto je nakon 2:2 na strani, kod kuće odigrao 1:1.

Aktuelni šampion Evrope, Bajern će nakon rutinske pobjede nad Atletikom (4:0) pokušati da nastavi seriju pobjeda u Moskvi, gdje ga očekuje bitka protiv Lokomotive (18.55).

Zanimljivi dueli se očekuju u Bergamu, gdje će Atlanta ugostiti Ajaks, odnosno Marselju, u koji stiže Mančester siti.

Parovi drugog kola, utorak: Lokomotiva - Bajern (18.55 časova), Šahtjor - Inter (18.55), Atalanta - Ajaks (21), Atletiko - Salcburg (21), Borusija Menhengladbah - Real (21), Porto - Olimpijakos (21), Liverpul - Mitjiland (21), Marselj - Mančester siti (21).

Ogovaranje na klupi

Da u Realu ima nezadovoljnih igrača i nije neka novost. Ali da pojedinci javno ogovaraju trenera Zinedina Zidana, svakako jeste nesvakidašnji detalj. To se, naime, dogodilo pred početak “el klasika”, kada je glavnu riječ imao Isko. Španski mediji su prenijeli da je rekao sljedeće:

- Kada igram, izvede me na poluvremenu ili najkasnije poslije sat vremena. Kada sam rezerva, ubaci me u 80. minutu da igram deset minuta - nezadovoljan je bio Isko.

I dok je on kukao, srpski napadač Luka Jović je bio u svom svijetu, igrao se telefonom i nije obraćao pažnju na to šta priča njegov saigrač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana