Fudbaleri Bajerna moraju da savladaju “svece” u Parizu: Šampionski test

G.S.
Fudbaleri Bajerna moraju da savladaju “svece” u Parizu: Šampionski test

PARIZ - Ukoliko žele da odbrane kontinentalnu krunu fudbaleri Bajerna večeras, kao gosti, moraju da savladaju Pari Sen Žermen u revanšu četvrtfinala Lige šampiona (21 čas). U istom terminu će Čelzi na “Stemford Bridžu” pokušati da ovjeri kapital 2:0 protiv Porta.

Bitka na “Parku prinčeva” biće šampionski test u pravom smislu te riječi. Jer, Bavarci ne samo da moraju da nadigraju Kilijana Mbapea i drugove, već i da pokažu da mogu da se izdignu iznad međusobnih svađa.

Javna je tajna da trener Hansi Flik i sportski direktor Hasan Salihamidžić nisu na istim talasnim dužinama i da na “Alijanc areni” ima mjesta samo za jednoga. Promjene će se, to je već izvjesno, desiti na ljeto, ali problem je što ovaj sukob i te kako utiče na ekipu. Minhenskih 2:3 protiv raspoloženih Parižana to i potvrđuje, baš kao i subotnji kiks u okršaju sa Union Berlinom (1:1).

Bez obzira na to, iz francuske prestonice poručuju da ih Bajernovi problemi neće zavarati, kao i da je i dalje riječ o najboljem timu na svijetu.

- Sve je još otvoreno. Za mene je Bajern najbolji sastav na planeti. Imam ogromno poštovanje za njega. Ali, isto tako vjerujem u naše snage i kvalitet. Jasno nam je da i u ovoj utakmici moramo ići na pobjedu - jasan je trener domaćina Maurisio Poketino.

Slično razmišlja i Presnel Kimpembe, defanzivac “svetaca” kojem je u prvom meču posao bio olakšan neigranjem povrijeđenog Roberta Levandovskog. Trebalo bi da se desi čudo pa da Poljak večeras zaigra.

- Napravili bismo ogromnu stvar ako bismo eliminisali Bajern, najbolju ekipu Evrope u ovom trenutku. Naravno, poštujemo protivnika, međutim, siguran sam da možemo proći dalje - optimista je Kimpembe.

Istu stvar žele i gosti. Rezultat prve bitke mnoge je iznenadio. Pogotovo ako se zna da su Parižani imali kud i kamo manje šansi od Bavaraca. Pa ipak, znali su da ih iskoriste, domaćin nije i sada je u problemu.

- Uvjeren sam da idemo dalje, jer smo bolji tim. U prvoj utakmici smo bili bolji, iako to rezultat nažalost nije pokazao. Uprkos tome, ubijeđen sam da možemo da se vratimo u revanšu. Sve se bazira na mentalitetu i efikasnosti. U prvoj utakmici smo pokazali pravi mentalitet, ali nismo bili dovoljno efikasni. Ovoga puta moramo obje stvari da prenesemo na teren - zna pobjednički recept Džošua Kimih.

Levandovski opet trenira

Najbolji strijelac Bajerna Robert Levandovski ponovo trenira, ali u klubu najavljuju da neće igrati protiv Pari Sen Žermena. Poljak je povredu ligamenata desnog koljena doživio tokom reprezentativne pauze i od tada nije trenirao. Prvobitna procjena je bila da će odsustvovati četiri sedmice, ali oporavak očigledno teče bolje od predviđenog i juče je počeo da trči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana