Francuski fudbaleri dobili četiri crvena kartona za 22 minute, sudija morao prekinuti meč

Kliks
Foto: Printscreen

Juniorska reprezentacija Francuske poražena je od Poljske u prijateljskoj utakmici rezultatom 2:3, a susret će ostati upamćen jer se nije odigrao do kraja.

Kako nalažu pravila, utakmica je ranije završena jer je jedna od ekipa ostala sa šest igrača na terenu. Četiri fudbalera Francuske dobila su crvene kartone, a zanimljivo je da se sve dogodilo u rasponu od 22 minute u drugom poluvremenu.

Redom su mladi fudbaleri Francuske Ilijes Housni, Jeanuel Belocian i Malang Gomis isključeni u rasponu od 55. do 72. minute.
Nakon toga selektor Bernard Diomede održao je govor svojim fudbalerima i pokušao ih je smiriti upozorenjem da će utakmica biti prekinuta. Ali, nije pomoglo već je Francuska u 77. minuti dobila novi crveni karton.

Mladi fudbaler St. Etienea Darnel Bile u 77. minuti napravio je katastrofalan potez. Udario je protivnika glavom i zaradio isključenje. Prvo je žestoko startovao nad rivalom, a onda je u svađi udario Poljaka glavom.
Nakon toga nastao je haos na terenu, a sudija je bio prisiljen prekinuti utakmicu i dodijeliti pobjedu Poljskoj koja je i do tog trenutka imala vodstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana