Finalna utakmica u Bakuu biće igrana dva dana

Srna
Finalna utakmica u Bakuu biće igrana dva dana

Baku - Finalna utakmica Lige Evrope između “Arsenala” i “Čelzija” u glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu, koja će biti odigrana sutra, već sada je specifična zbog bojkota većine navijača i političkih restrikcija, mada UEFA strogo zabranjuje miješanje politike u sport.

Veliki broj navijača “Arsenala” i “Čelzija” odustao je od puta u /pre/daleki Baku, a cijene prevoza - avionskih letova i ostalog saobraćaja te karata za utakmicu su enormne. Aerodrom u Bakuu može primiti 15.000 putnika dnevno, pa su navijači upućeni da lete do Tbilisija u susjednoj Gruziji i da onda vozom dođu do Bakua.

Ali, od Tbilisija do Bakua ima šest stotina kilometara, pa vožnja samo u jednom pravcu traje i po šest sati.

Zato su mnogi navijači vratili ulaznice. Uostalom, i dobili su samo po šest hiljada karata za finale, što je do sada nezabilježen slučaj.

Londonski mediji oštro kritikuju UEFA zbog odluke da se finale Lige Evrope igra u Bakuu.

Mnoge posebno iritira činjenica da će meč početi tek u 23.00 časa po lokalnom vremenu, kako bi se, zbog vremenske razlike, termin uklopio sa stalnim početkom ovakvih mečeva u ostatku Evrope, a to je 21.00 čas.

Tako će dodjela pehara biti tek sutradan po azerbejdžanskom vremenu - u jedan iz ponoći, što je do sada nezabilježeno.

U slučaju da se igraju produžeci ili pobjednik bude odlučivan penalima, pobjednik bi mogao biti poznat tek između dva i tri sata iza ponoći.

Ali to nije kraj problema. “Arsenalovi” navijači uputili su službeni prigovor, jer je azerbejdžanska Ambasada u Londonu mnogima odbila da izda vize za odlazak na utakmicu u Baku, a razlog je to što su jermenskog porijekla i ne može im garantovati bezbjednost.

Tako će zbog latentnog sukoba Azerbejdžana i Jermenije neki navijači biti uskraćeni da odu u Baku na finale.

Sve to je izazvalo bijes britanskih medija i navijača, ali iz UEFA smatraju da se fudbal mora popularisati i da se navijači trebaju navići na neudobnija putovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana