FIFA: Ko bude igrao "ligu bogatih" neće više igrati za reprezentaciju

Srna
Foto: Ilustracija

CIRIH- Svjetska fudbalska organizacija (FIFA) upozorava sve evropske klubove i igrače da, u slučaju da prihvate igranje u superligi bogatih, neće moći da učestvuju više ni u jednom takmičenju ne samo evropske fudbalske krovne asocijacije već ni u takmičenjima koje organizuje FIFA.

Stvaranje evropske super lige neće proći tako glatko, bez obzira što najbogatiji klubovi uporno žele da osnuju jednu ligu.

UEFA i FIFA su protiv toga, jer bi jedna takva liga uništila domaća prvenstva i Ligu prvaka.

Kreator te "superlige bogatih" je predsjednik "Real Madrida" Florentino Perez.

FIFA je poslala jasnu poruku i izdala saopštenje u kome naglašava da super liga neće biti priznata od krovne organizacije svjetskog fudbala.

To znači da ni jedan igrač koji bude učestvovao u jednom takvom tamičenju neće moći da nastupa u takmičnjima koje organizuje sama FIFA ili neka od njenih članica.

Dakle, svaki igač koji bude igrao u "ligi bogatih" neće moći da igra više za reprezentaciju svije zemlje na svjetskim prvenstvima ili u kvalifikacijama.

FIFA poručuje da bi sva takmičenja trebala organizovati u dogovoru sa konfederacijama i samom glavnom kućom svjetskog fudbala.

Saopštenje su potpisali predsjednik FIFE Đani Infantino i predsjednici svih ostalih konfederacija, prenose sportski portali.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana