Federer poslije velike drame eliminisan od Zvereva

B92
Federer poslije velike drame eliminisan od Zvereva

Rodžer Federer nije uspio da se plasira u polufinale Mastersa u Šangaju, pošto ga je zaustavio Aleksandar Zverev.

Nijemac je odigrao sjajan meč, baš kao i Švajcarac, a pobjeda je na kraju pripala mlađem teniseru – 6:3, 6:7 (7), 6:3.

Zverev će u polufinalu će igrati protiv Matea Beretinija ili Dominika Tima, čiji je meč slijedeći na programu u Šangaju.

Ranije u toku dana plasman u polufinale obezbjedili su Medevedev, pobjedom nad Fonjinijem, i Cicipas, trijumfom nad Đokovićev.

Zverev je igrao perfektno u prvom setu, osvojio je čak 89 odsto poena na prvi servis i 80 na drugi. Nije morao da spasava nijednu brejk loptu, što govori o sjajnoj igri.

S druge strane, Federer je imao problema na drugi servis i Nijemac je to iskoristio u šestom gemu. Prvu brejk loptu je iskoristio, potom je potvrdio oduzeti servis i ubrzo dobio set – 6:3.

Na startu drugog seta teniseri su razmjenili po brejk i do jedanaestog gema nije bilo šansi da se oduzme servis protivnika. Međutim, pri rezultatu 5:5 Zverev koristi prvu šansu i pravi brejk.

U narednom je servirao i za pobjedu i imao je tri uzastopne meč lopte (40:0). Tada se desilo "čudo", Švajcarac je spektakularnom igrom spasao tri meč lopte i napravio brejk. Publika na tribinama bila je u transu.

Ušlo se u taj-brejk u kojem je Federer ima 5:3, ali je Zverev uspio da se vrati i dođe do nove meč lopte, 6:5. Nije uspio da je iskoristi, a potom ni drugu, Federer je prihvatio poklone i potom izjednačio na 1-1, 6:3, 6:7 (7).

Činilo se da će Rodžer dobru igru s kraja drugog seta prenijeti na treći, ali to se nije desilo. Nemac je odmah oduzeo servis trećem igraču svijeta i poslije nekoliko minuta na semaforu bilo je 3:0.

U četvrtom gemu viđen je veliki sukob Federera i glavnog sudije Forkadelija. Italijan je Švajcarcu oduzeo poen, što je značilo da Zverev ima dvije brejk lopte. Uslijedila je velika rasprava, koja je na kraju opasno naljutila Švajcarca.

Federer je spasao brejk lopte, smanjio na 3:1 i narednom gemu je pokušao da vrati izgubljeni servis. Imao je 15:30, pritiskao je, ali je Zverev sjajnom igrom uspio da se izvuče i na kraju dobije gem.

Ovaj period meča ispostaviće se kao ključan, Švajcarac nije uspio da se vrati i Nijemac dolazi do pobjede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana