Evroliga neće biti prekinuta

G. S.
Evroliga neće biti prekinuta

BARSELONA - Rukovodstvo Evrolige, koje upravlja i Evrokupom, ima želju da oba takmičenja privede kraju po planiranom sistemu tako da za sada neće biti prekida mada je jasno da će biti probijeni majski rokovi.

- Takmičenje će biti nastavljeno kada budu stvoreni optimalni zdravstveni uslovi za sve učesnike shodno preporukama nadležnih organizacija. Prioritet je završavanje sezone sa postojećim formatom što znači da je u planu odigravanje svih utakmica ligaškog dijela, plej-ofa i Fajnal fora dok je isti slučaj i sa Evrokupom. To će pomjeriti sve ranije određene termine. Nastavićemo da analiziramo sve mogućnosti sisetam takmičenja koji bi mogli da budu aktivirani ukoliko bude potrebe za tim. Predložićemo Udruženju igrača, kao i Udruženju trenera da se njihovi članovi mogu vratiti kućama ukoliko to žele kao i da prilagode isplate tokom suspenzije takmičenja - navedeno je u saopštenju Borda Evrolige.

U Evroligi je ostalo da bude odigrano još šest kola ligaškog dijela, a potom će prvih osam ekipa nastaviti takmičenje u plej-ofu dok će najbolje četiri nastupiti na Fajnal foru. Evrokup je stigao do četvrtfinala u kojem igra Partizan koji za protivnika ima ruski Uniks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana