Endrju Vigins se ne želi vakcinisati, Golden Stejt bi mu mogao odbiti 15 miliona dolara od plate

GS
Foto: Agencije

SAN FRANCISKO - Košarkaš Golden Stejt Voriorsa, Endrju Vigins je odbio vakcinaciju i zbog toga će ostati bez 15 miliona dolara ove sezone.

Grad San Francisko, u kojem Golden Stejt Voriorsi igraju svoje utakmice, je donio zakon prema kojem sve osobe koje borave u zatvorenim prostorima moraju biti vakcinisane.

To znači i da svi košarkaši koji igraju moraju biti vakcinisani.

No, 26-godišnji Vigins je ponovio stav koji je iznio prije pola godine o odbijanju da se vakciniše, te se sada nalazi u velikom problemu.

Ukoliko zaista ostane pri svom stavu, to znači da neće moći igrati na 41 utakmici kod kuće, ali ni na gostujućim mečevima protiv Niksa i Netsa u Njujorku u kojem je isti zakon kao u San Francisku, prenosi portal Kliks.

Protokolom NBA lige je regulisano da se igraču odbija 350.000 dolara od plate za svaku neodigranu utakmicu, što znači da će Vigins  od Voriorsa  dobiti 16 od 31 miliona dolara za ovu sezonu.

No, još uvijek ima nade da Vigins zaigra ove sezone na svim utakmicama. NBA liga je dozvolila košarkašima odbijanje vakcinacije ukoliko imaju zdravstveni razlog ili ukoliko im vjera to brani.

S obzirom da Vigins nema valjan zdravstveni razlog, američki mediji pišu kako bi Golden Stejt mogao tražiti izuzetak za Viginsana vjerskoj osnovi, ali gradske vlasti San Franciska ga imaju pravo odbiti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana