Edvards prvi pik NBA drafta, Pokuševski u Oklahomi

G.S.
Edvards prvi pik NBA drafta, Pokuševski u Oklahomi

Ekipa Minesote timbervulvsa kao prvog pika na NBA draftu 2020. godine izabrala je Entonija Edvardsa, 19-godišnjeg beka sa Džordžija koledža.

Džejms Vajzmen izabran je kao drugi pik od strane Golden Stejta. Treće mjesto na draftu pripalo je Lamelu Bolu, koji ide u Šarlot. Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski izabran je kao 17. pik od strane Oklahome.

Dugo je Minesota birala, tražila potencijalne destinacije i pakete za koje bi trejdovala prvog pika, ali se na kraju odlučila za Edvardsa.

Timbervulvsi pored Edvardsa, imaju veoma perspektivnu ekipu, predvođenu Taunsom, Raselom, Kalverom. Adrijan Vojnarovski navodi da su Timbervulvsi u svoje redove vratili i Rikija Rubija, za kojeg će dati buduća pika.

Ekipa Golden Stejt voriorsa izabrala je Džejmsa Vajzmena kao drugog pika na draftu.

Poput Minesote, Voriorsi će takođe u narednom periodu odlučivati o sudbini Vajzmena. Mnogi spominju da bi se Vajzmen, uz Viginsa, mogao naću u trejd paketu.

LaMelo Bol, kojeg su mnogi prognozirali kao prvog pika, spao je na treće mjesto, sa kojeg su ga izabrali Šarlot hornetsi.

Bol je drugi iz svoje porodice u NBA ligi, pošto je njegov stariji brat Lonzo član Pelikansa. Treći brat Liađelo član je razvojne lige.

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski izabran je sa 17. pozicije od strane Oklahome. Pokuševski je član Olimpijakosa i bio je najmlađi košarkaš izabran na ovogodišnjem draftu.

Pokuševski je bio planiran za nešto kasniji izbor na draftu, ali je trejd Rubija u Minesotu, "pogurao" srpskog košarkaša na poziciju broj 17.

Petrik Vilijams je izabran kao četvrti pik od strane Čikago bulsa. Vilijams je bio projektovan za niža mjesta, ali je uspio da napreduje do četvrte pozicije na draftu.

Ajzak Okoro ide u Klivlend kao peti pik ovogodišnjeg drafta.

Ekipa Atlante je kao šestog pika izabrala Oneikua Okongvua. Očekivalo se da košarkaš sa Nigerijskim korijenima završi na znatno višoj poziciji na draftu, ali da je njegov šut igrao veliku ulogu zbog čega je završio na nižoj poziciji.

Francuz Kilijan Hejns, koji je prošle godine nastupao za njemački Ulm, karijeru će nastaviti u Detroitu, koji ga je birao sa sedmog mjesta.

Njujork niksi odlučili su se za Obija Topina, koji je izbran kao osmi pik na draftu.

Najveći prospekt Evrolige ove sezone, Deni Avdija, iako je prognoziran za znatno više mjesto, izabran je kao deveti pik od strane Vašington vizardsa.

Avdija, sin legendarnog Zvezdinog košarkaša Zufera, sa 16 godina debitovao je za ekipu Makabi Tel Aviva, za koji je nastupao prošle sezone.

Ekipa Finiksa je birala na desetom mjestu i odlučila se za Džejlena Smit.

Crnogorski košarkaš i član Mege Marko Simonović izabran je kao 44. pik od strane Čikago Bulsa, dok se Denver našeg Nikole Jokića pojačao Zikom Nađijem i Ar-Džej Hemptonom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana