Drama i remi Srbije i Hrvatske – podmlađenim “Delfinima” prvo mjesto!

B92
Drama i remi Srbije i Hrvatske – podmlađenim “Delfinima” prvo mjesto!

Vaterpolisti Srbije i Hrvatske odigrali su nerešeno 10:10 (2:4, 3:2, 3.3, 2:1) u posljednjem kolu grupe B Svetskog kupa u Berlinu.

Hrvatska je vodila cio meč, ali na kraju nije uspjela da dođe do trijumfa, te je Srbija izborila prvo mjesto u grupnoj fazi.

“Delfini” i “Barakude” imaju isto bodova u grupi, ali zbog bolje gol razlike i posebnih pravila Svjetskog kupa Srbija će biti na prvom mestu.

Srbija je prva u grupi jer su ovom slučaju ne računa rezultat postignut protiv najslabije ekipe. Računa se samo duel sa trećim, to su Amerikanci a tu je naša selekcija bolja od Hrvatske za jedan gol.

Odlično je Hrvatska otvorila meč i povela sa 2:0 poslije samo dva minuta igre. Srbija je nešto loš ulazak u duel popravila tek u drugoj dionici.

Poslije uvodnih 4:2 za Hrvate, “Delfini” dolaze do izjednačenja u drugoj dionici meča, a na poluvrijeme odlaze sa -1. Najbolji akter dulea za srpske vaterpoliste bio je mladi Stojanović, koji je već na poluvremenu imao tri postignuta gola.

U trećoj četvrtini nastavila se ista priča kao i u prvom poluvremenu. Hrvati su vodili, čuvali prednost, a Srbija je uspijeveala tek na trenutke da dođe do neriješenog rezultata.

Nije izgledalo kao da će biti prevelike drame pred ulazak u četvrtu četvrtinu, s obzirom da su “Delfini” igrači u izuzetno podmlađenom sastavu, dok su Hrvati igrali znatno jačem, a plus i vodili.

Ipak, skoro četiri minuta bez gola u posljednjem periodu igre, a prvi su prekinuli taj “post” vaterpolisti Hrvatske. Srbija nije poklekla, vratila se još jedanput u meč, izjednačila odličnom igrom Rašovića i Stojanovića, a zatim u došla u situaciju da ima napad za pobjedu.

Napad Srbije za pobjedu je završen faulom u napadu Subotića, a Hrvati su mogli do pobjede jer su imali osam sekundi da dođu do gola. Ipak, to nisu uspjeli da urade i “Delfini” dalje idu kao prvi.

Srpske vaterpoliste očekuje duel najverovatnije sa Japanom, mada nije nemoguće ni da se sastanu sa Australijom ili Mađarskom.

Mečevi četvrtfinala na programu su sutra, u petak 14. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana