Dragić: Vratio sam se u reprezentaciju zbog Nesterovića, brata i Dončića

Tanjug
Dragić: Vratio sam se u reprezentaciju zbog Nesterovića, brata i Dončića

ISTANBUL - Košarkaš Čikago Bulsa i slovenačke reprezentacije Goran Dragić izjavio je da se u nacionalni tim vratio na nagovor brata Zorana, zvijezde Dalasa Luke Dončića i nekadašnjeg asa Radoslava Raše Nesterovića.

-Nevjerovatan je osećaj. Naravno stariji sam sada, imam 36 godina. Osjećao sam se svježije prije pet godina ali i dalje uživam u košarci. Mnogo je razloga što sam se vratio. Prvo Rašo Nesterović, on mi je porodica, on je kum mojoj ćerki. Zoran je takođe razlog, Luka koji je bio važan u mojoj odluci. Zoran mi je posebno uvijek govorio o povratku - izjavio je Dragić poslije prijateljskog meča protiv Turske u Istanbulu, prenijeli su slovenački mediji.

Slovenija je savladala Tursku sa 104:103 posle produžetka, a trojku za pobjedu postigao je upravo Goran Dragić, koji je meč završio sa 28 poena.

Naredni rival Slovenije biće reprezentacija Srbije, a prijateljski duel dvije selekcije na programu je u srijedu, 17. avgusta (20.15) u ljubljanskoj dvorani Stožice.

Biće to repriza finala prošlog Evropskog prvenstva u kom je Slovenija savladala Srbiju sa 93:85.

Najkorisniji igrač kontinentalnog šampionata 2017. godine bio je Goran Dragić, a u finalu protiv Srbije postigao je 35 poena.

Na predstojećem Evrobasketu (od 1. do 18. septembra) branilac trofeja Slovenija nastupaće u B grupi u Kelnu sa domaćinom Njemačkom, BiH, Mađarskom, Litvanijom i Francuskom.

Košarkaši Srbije takmičiće se u D grupi u Pragu sa domaćinom Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana