Dončić: Srbija je jedan od favorita na Evropskom prvenstvu

Tanjug
Foto: Agencije

LjUBLjANA- Najbolji slovenački košarkaš Luka Dončić izjavio je da je Srbija jedan od favorita za zlatnu medalju na predstojećem Evropskom prvenstvu, prenose mediji u Ljubljani.

Srbija i Slovenija će večeras od 20.15 časova odigrati prijateljski meč u Ljubljani.

"Vidjećemo gdje smo dve nedjelje prije početka EP. Ovaj meč će biti dobar izazov, jer Srbija spada u grupu favorita na EP. U favorite bih uvrstio i Litvaniju, Francusku, Italiju, Grčku... Ima mnogo dobrih reprezentacija", rekao je Dončić, a prenose "Slovenske novice".

Slovenija brani zlato na EP, a glavni rivali zlato biće joj Srbija i Grčka za koje će igrati Nikola Jokić i Janis Adetokumbo.

"Srbija i Grčka su jače zbog njih dvojice, ali će biti mnogo dobrih košarkaša i reprezentacija na EP. Ne znam da li ćemo na šampionatu igrati sa nekim od ovih reprezentacija. Volim da igram protiv Nikole. On je vrhunski košarkaš, a svojevrsni je organizator igre i centar. Sjajan je momak. Naravno naći ćemo se prije meča i otići na kafu", dodao je košarkaš Dalasa.

Dončić je ponovio da je cilj Slovenije odbrana titule na EP.

"Na svakom takmičenju želim da pobijedim. Kada je pritisak u pitanju, uvijek je lijepo živjeti sa tom presijom. Prije pet godina niko na nas nije računao, a sada smo među favoritima", zaključio je Dončić.

EP će biti održano od 1. do 18. septembra. Srbija će biti u grupi D u Pragu sa selekcijama Češke, Poljske, Finske, Izraela i Holandija. Slovenija će igrati u grupi B u Kelnu sa Njemačkom, Francuskom, Litvanijom, BiH i Mađarskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana