Đoković: Srećan sam što ću igrati pred domaćom publikom

Agencije
Đoković: Srećan sam što ću igrati pred domaćom publikom

BEOGRAD- Najbolji teniser svijeta Novak oković izjavio je danas da je srećan što će imati priliku da igra pred domaćom publikom i da će sav prihod od regionalnog turnira "Adria Tura" ići u humanitarne svrhe.

"Izuzetno sam srećan i uzbuđen što ću imati priliku da igram pred domaćom publikom i što ću imati priliku da putujem po regionu. Turnir je humanitarnog karatera i svi prihodi od sponzorskih ugovora i TV prava ići će u humanitarne organizacije. Moja fondacija će biti jedna od vodećih organizacija, a teniseri koji dolaze izabraće gde će da uplate donaciju", rekao je Đoković na konferenciji za medije u Beogradu.

Đoković je istakao da je pored Dominika Tima i Grigora Dimitrova, učešće potvrdio i Aleksander Zverev.

"Svi teniseri dolaze besplatno, zbog mog odnosa s njima i humanitarnog karaktera. Stavili su sebe na raspolanje. Presrećan sam što ću imati mogućnost da ih ugostim u svom gradu i svom klubu. Do 13. jula će se pravila verovatno izmeniti i nadam se da ćemo možda imati publiku", rekao je Đoković.

Prvi turnir kreće iz Beograda, na terenima TC "Novak" (13/14. jun), da bi se potom preselio u Zadar (20/21. jun), zatim u Crnu Goru (27/28. jun) i u Banjaluku (3/4. jul).

Planiran je i odlazak u Sarajevo, u nedjelju 5. jul, gde će Novak i Damir Džumhur odigrati egzibicioni meč.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana