Težak žrijeb za Đokovića na Rolan Garosu

Tanjug
Foto: Arhiva

PARIZ- Najbolji svjetski teniser Novak Đoković sastaće se u prvom kolu Rolan Garosa sa Jošhitom Nišiokom iz Japana, a već u četvrtfinalu turnira bi mogao da odmjeri snage sa Rafaelom Nadalom, određeno je žrijebom u glavnom gradu Francuske.

Žrijeb nije bio naklonjen srpskom asu. Poslije Japanca, Novak bi u 2. kolu mogao da igra protiv Aleksa Mlčana, koga od nedavno trenira dugogodišnji Đokovićev trener Slovak Marijan Vajda.

U dijelu kostura u kom je Novak nalazi se i Karlos Alkaraz, nedavni pobjednik mastersa u Madridu, i jedini čovjek koji je na šljaci na jednom turniru pobijedio i Đokovića i Nadala.

Novak bi sa Alkatrayom mogao da se sretne u polufinalu, odnosno sa boljim iz duela mladog Španca i Nemca Aleksandra Zvereva.

Prije Nadala u četvrtfinalu Novak će vjerovatno morati da igra i protiv pobjednika meča Dijego Švarcman – Grigor Dimitrov.

Đoković na drugom grend slemu sezone brani titulu i 2.000 ATP poena, koje je osvojio prošle godine.

Srpski teniser Filip Krajinović na startu Rolan Garosa igraće protiv Amerikanca Rejlija Opelke, dok je rival Dušanu Lajoviću Argentinac Sebastijan Baez, odlučeno je večeras žrijebom u Parizu.

Laslo Đere igraće protiv Litvanca Rikardasa Berenkisa, a Miomir Kecmanović protiv Argentinca Tomasa Marina Ečeverije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana