Đoković pobijedio Van de Zandsulpa, u 1/4 finalu sa Hacanovim

Tanjug
Foto: Sportskeda

ASTANA- Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Astani, pošto je danas u osmini finala pobijedio Holanđanina Botika van de Zandšulpa 6:3, 6:1.

Meč je trajao 71 minut. Đoković je sigurno ušao u meč i lako je osvajao poene. Sedmi igrač svijeta je na pauzi poslije petog gema pri vođstvu od 3:2 tražio pomoć fizioterapeuta zbog problema sa prstom desne noge. Srpski teniser je potom u šestom gemu napravio brejk i poveo 4:2. U narednom gemu na servis Đokovića viđena je velika borba. Holanđanin je imao priliku za ribrejk, ali je Srbin ipak poveo 5:2. Van de Zandšulp je potom smanjio na 5:3, ali je Đoković u narednom gemu na svoj servis bez izgubljenog poena stigao do 6:3 i 1:0 u setovima.

Holandski teniser je poveo 1:0 u drugom setu, a onda je Đoković osvojio četiri uzastopna gema. Holanđanin je u petom gemu imao priliku za brejk, ali je Đoković uspio da osvoji gem i povede 5:1. Srpski teniser je zatim napravio još jedan brejk i zasluženo je stigao do ubjedljive pobjede.

Đoković će sutra u četvrtfinalu igrati protiv Rusa Karena Hačanova, koji je ranije danas bio bolji od Hrvata Marina Čilića 2:6, 6:3, 6:3.

Srpski i ruski teniser odigrali su sedam međusobnih duela u karijeri, a Đoković vodi 6:1 u pobjedama. Ove godine su igrali dva puta i to na turnirima u Dubaiju i Beogradu, a oba puta je slavio srpski teniser.

ATP turnir u Astani igra se za nagradni fond od 2.054.825 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana