Đoković pobijedio Sinera na startu turnira u Monte Karlu

Tanjug
Đoković pobijedio Sinera na startu turnira u Monte Karlu

MONTE KARLO - Najbolji teniser svijeta Novak Đoković uspješno je započeo sezonu na šljaci, pošto je danas u drugom kolu Mastersa u Monte Karlu savladao mladog Italijana Janika Sinera sa 6:4, 6:2.

Njegov naredni rival biće pobjednik meča između Britanca Danijela Evansa i Poljaka Huberta Hurkača.

Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 2.082.960

- Odlična pobeda, lepo je vratiti se takmičarskom tenisu posle nekoliko meseci bez zvaničnog meča - izjavio je najbolji teniser svijeta poslije pobjede.

Dodao je da mu je bilo potrebno malo vremena na početku meča, da bi se neke stvari "sklopile" i uđe u ritam.

- Janik je u izvanrednoj formi, igrao je finale Majamija, osvojio jedan turnir u Australiji. Znao sam da će ovaj meč biti veliki izazov, ali uspeo sam da odigram pravi tenis u pravo vreme i da prebrodim prvu prepreku - izjavio je Đoković.

On je dodao da je u Monte Karlu praktično na svom terenu jer tu trenira već 15 godina.

- Osećam se kao da igram kao kod kuće. Meč je bio borben, Janik je budućnost, možda je bolje da kažem već sadašnjost našeg sporta. Igrao je finale Mastersa, ima jake udarce i već se probio u profesionalnom tenisu - istakao je Đoković.

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se osminu finala Mastersa u Monte Karlu, pošto je danas pobijedio Argentinca Huana Ignasija Londera 6:0, 6:3.

Krajinović je bez veliki problema uspeo da savlada 94. igrača svijeta, a narednu rundu izborio je za samo 55 minuta igra.

Sljedeći protivnik biće mu Italijan Fabio Fonjini.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana