Đoković o punjenim paprikama, čokoladicama i saksofonu

B92
Đoković o punjenim paprikama, čokoladicama i saksofonu

Grend slem turnir jeste veoma ozbiljna stvar, ali šampion Novak Đoković je uvijek raspoložen i da se našali i nasmije, pa je tako i kada je sa novinarima.

Novaka u srijedu očekuje u trećem meču dana na “Rod Lejver” areni duel sa Japancem Tacumom Itoom, ali prije toga je pričao o svojim ciljevima u Melburnu.

Doduše, pre toga je upitan za ono veče kada je zajedno sa članovima našeg ATP kup tima i ostalih načih igrača, slavio u restoranu “Mediteraneo”.

Saznali smo šta je za Novaka bilo na meniju. I kada su ga pitali hoće li poslije finala 2. februara ponuditi novinare punjenim paprikama na veganski način, sjetio se da je nešto ipak zaboravio.

Obratio se svom pres atašeu, Italijanki Eleni Kapilaro.

“Jao da, vidiš, Elena, zaboravili smo čokolato per ragaci, tradicione. Elena, por favore!”, nasmijao se Nole, podsjetivši je na stari običaj djeljenja čokoladica na startu turnira.

Dobio je i prijedlog od kolega.

“Hoćemo li punjene paprike umesto toga?, pitao ga je kolega Vuk Brajović.

“Nećemo punjene paprike, već čokoladice, ipak su lepše i slatke, da se ne bi umrljali. Donećemo neke lepe čokoladice. Ja shvatam tvoju poruku iza ovog pitanja, ali ti hoćeš čokoladu, reci mi tako”, smejao se Novak.

I još nešto, poznato je da već neko vrijeme uči da svira saksofon.

“Na žalost sam ga ostavio kod kuće, nije sa mnom, u Evropi je. Trebalo bi da mu se malo više posvetim, iskreno. Moj profesor Nikola Demonja, koji svira sa Čolom, stalno me podseća na to, ali kada se ukaže pravi trenutak, onda ću i da se tome posvetim. Jako bih voleo, dečački san mi je da naučim da sviram neki instrument. Videćemo”, poručio je Novak.

Kada je reč o Australijan Openu, nema skrivanja karata.

“Moji ciljevi su očigledni. Uvek su najviši. Idem na trofej, to nije tajna. Pogotovo ovde. Ovaj turnir mi je toliko toga davao, najuspešniji moj teren, najbolje se osećam ovde, imao sam tu istorijske pobede, dobro sam počeo sezonu. Vezao sam dosta pobeda protiv vrhunskih igrača, Šapovalov, Medvedev, Nadal, veliki rivali. Ne vidim razlog zašto ne bih pucao na najviše”, zaključio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana