Đoković na Alkaraza u četvrtfinalu, kreće od Kvona

GS
Foto: Arhiva

LONDON- Novak Đoković, šestostruki šampion Vimbldona i branilac titule, imaće solidan žrijeb na najpoznatijem teniskom turniru na svijetu.

Prvi rival trećem na svijetu i prvom nosiocu biće Korejac Sunvu Kvon, trenutno 85. igrač svijeta. Ukoliko savlada Kvona, Đoković ide na boljeg iz meča Kokinakis – Majhčak.

Treće kolo moglo bi da donese srpski duel u kojem bi reket ukrstili Đoković i Kecmanović ili Đere, dok bi u osmini finala mogao da ide na Amerikanca Rajlija Opelku.

U četvrtfinalu Đoković bi prema projekciji trebalo da igra sa petim favoritom Karlosom Alkarazom, a u polufinalu sa boljim iz duela Hurkač – Rud.

U drugoj polovini žreba u projektovanom četvrtfinalu Cicipas ide na prošlogodišnjeg finalistu Beretinija, dok Nadal igra protiv Ože Alijasima.

Što se tiče ostalih srpskih predstavnika pomenuti Kecmanović i Laslo Đere mogli bi da igraju već u drugom kolu. Kecmanović na startu ide na Australijanca Milmana, dok Đerea čeka Čileanac Tabiljo. Pobjednik iz ovog dijela žrijeba u trećoj rundi ide na Novaka, prenosi Sport klub.

I Dušan Lajović je u Novakovom dijelu žrijebu i prvi rival mu je 14. favorit Pablo Karenjo Busta.

Krajinović, postavljen za 26. nosioca je jedini u drugom dijelu kostura. Njega na startu čeka Čeh Lehecka, a u slučaju trijumfa već u drugoj rundi ide na kontroverznog Australijanca Kirjosa.

Prvi rival Rafaelu Nadalu biće Argentinac Serundolo, dok će dvostruki šampion Vimbldona Endi Mari, koji se nalazi u Novakoj četvrtini žreba startovati protiv Australijanca Dakvorta. Jedan od derbija na startu odigraće Italijan Siner i Švajcarac Vavrinka.

Turnir počinje u ponedeljak 27. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana