Đoković: Moje dobre namere prema kolegama u Melburnu pogrešno predstavljene

Tanjug
Đoković: Moje dobre namere prema kolegama u Melburnu pogrešno predstavljene

MELBURN - Moje dobre namere prema kolegama u Melburnu pogrešno su predstavljene kao sebične, teške i nezahvalne. Samo koristim svoju teško izborenu privilegovanu poziciju da budem od koristi kad je potrebno, poručio je danas najbolji teniser svijeta Novak Đoković.

Đoković se obratio javnosti opširnim pismom, nakon što se našao na meti kritika zbog prijedloga za poboljšanje uslova u karantinu uoči Australijan opena, za tenisere koji su u Melburn doputovali avionima u kojima su bile zaražene osobe.

- U svetlu skorašnjih natpisa u medijima i na društvenim mrežama u vezi sa mojim pismom Kregu Tajliju (direktoru Australijan opena), želeo bih da razjasnim nekoliko stvari. Moje dobre namere prema kolegama u Melburnu pogrešno su predstavljene kao sebične, teške i nezahvalne. To ne može biti dalje od istine - naveo je Đoković u saopštenju na društvenim mrežama.

Dodao je da se ne tumači svaki postupak kao ono što zapravo jeste.

- Nekada kada vidim kako se stvari posle odvijaju, žellim da se zapitam treba li da ostanem po strani i da uživam u svemu što imam umesto da obraćam pažnju na muke drugih ljudi. Ipak, uvek odaberem da nešto uradim i da budem od koristi uprkos posledicama koje predstavljaju izazov i uprkos nesporazumima. Istinski mi je stalo do mojih kolega igrača i takođe razumem kako svet funkcioniše - ko dobija veće i bolje i zašto je to tako - naveo je Đoković.

Doda je da je zaradio svoje privilegije na teži način.

- Upravo iz tog razloga mi je teško da sam gledam kada znam koliko je meni značila svaka pomoć, gest i lepa reč kada sam ja bio mali i nebitan u svetu. Zato koristim svoju privilegovanu poziciju da koliko god mogu budem od koristi kada je to potrebno. Oduvek sam imao veoma dobar odnos sa Kregom, poštujem sav trud koji je uložio u to da Australijan open bude mesto kojem se radujem svake godine. U našem dopisivanju preko mejla iskoristio sam priliku da razgovaramo o potencijalnim poboljšanjima uslova za igrače koji su u potpunom karantinu - istakao je najbolji teniser svijeta.

Kako kaže, tu je bilo nekoliko ideja i prijedloga drugih igrača iz grupnog ''četa'', nije bio cilj da se ikome naškodi, već samo da se pomogne.

- Bio sam svestan da su šanse male da se bilo koji naš predlog prihvati, baš kao što je odbijen moj zahtev da budem u karantinu sa svojim timom u Melburnu umesto u Adelajdu, zbog striktnih propisa Vlade. Pošto nisam mogao da budem s drugima u Melburnu, stavio sam se na raspolaganje da pomognem ako je potrebno - kaže Đoković.

Đoković dodaje da razumije dae organizovanje međunarodnih sportskih događaja tokom pandemije predstavlja rizik i za lokalnu zajednicu i za same igrače.

- Zbog toga se mnogo zahvaljujem Teniskoj asocijaciji Australije, Vladi Australije i građanima koji su prihvatili rizik sa nama u ime ljubavi prema igri i višestruke ekonomske koristi za zemlju. Počastvovani smo i daćemo sve od sebe da poštujem protokole. Nadamo se da ćemo moći da se brinemo o svojim telima i da budemo spremni za mentalne i fizičke izazove koji će biti pred nama kada turnir počne - rekao je Đoković.

Napominje  da su stvari u medijima eskalirale i da je postojao generalni utisak da su igrači, uključujući i njega, nezahvalni, slabi i sebični jer se neprijatno osjećaju tokom karantina.

- Svi smo došli u Australiju da se takmičimo. Nemogućnost treninga i pripreme zaista nije lako. Niko od nas nije dovodio u pitanje 14 dana karantina, uprkos tome šta pojedini mediji pišu. Željno iščekujem da igram pred publikom i da se priključim teniskom "ludilu" i energiji grada koji su me vodili ovde ka mnogim pobedama. Radujem se i tome što ću u Melburnu videti kolege. Dirnule su me brojne poruke zahvalnosti i ljubavi koje sam dobio u poslednjih nekoliko dana. Želim vam zdravlje i ljubav - zaključio je Đoković.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana