Đoković: Kako stvari trenutno stoje nije mi dozvoljeno da uđem u SAD

GS
Đoković: Kako stvari trenutno stoje nije mi dozvoljeno da uđem u SAD

Srpski teniser Novak Đoković govorio je o očekivanjima pred Vimbldon, kao i trenutnoj situaciji kada je US open u pitanju.

Najpre se fokusirao na londonski Grend slem, istaknuvši da bi volio da nastavi niz koji je trenutno tri uzastopne titule na Vimbldonu.

“Za sada je sve dobro. Nisam imao uvertire pred Vimbldon, ali i u prošlosti sam imao uspehe na ovom turniru bez da sam prethodno igrao na zvaničnim mečevima. Imao sam samo egzibiciju pre neki dan u Hurlingemu. Kao što sam rekao, tokom godina sam imao uspeha u brzom adaptiranju na podlogu tako da ne znam zašto to ne bi bio ponovo slučaj. Drago mi je što sam ponovo ovde, na turniru o kom sam sanjao tokom detinjstva. Prelepe uspomene sa prethodna tri nastupa na Vimbldonu, nadam se da mogu da nastavim taj niz”, rekao je Đoković u uvodu.

Novinare je zanimalo kako na Đokovića utiče činjenica da se na Vimbldonu neće dobijati bodovi za rangiranje na ATP listi, a nakon izbacivanja ruskih i bjeloruskih tenisera sa trećeg Grend slema u sezoni.

“Da budem iskren, to će pre uticati na druge igrače nego na mene. Ne kažem da poeni nisu bitni, jer jesu. Samo nisu toliko koliko su do skoro bili. Ne jurim više toliko prvo mesto nakon što sam oborio rekord za najduži broj nedelja na vrhu. Nakon toga mi to više nije bilo toliko bitno. Ove godine nisam bio u prilici da branim dve hiljade poena u Australiji i sad ovde. To će uticati na moju poziciju, ali su moji prioriteti sada drugačiji”, smatra Đoković.

Vimbldon bi mogao da bude poslednja prilika za Đokovića da ove godine osvoji neki od Grend slem turnira.

“Kako stvari trenutno stoje nije mi dozvoljeno da uđem u SAD. Svestan sam toga i to je dodatna motivacija da se ovde dobro pokažem. Nadam se da ću moći da odigram dobar turnir kao i prethodna tri puta. Posle toga moram sačekati i videti. Voleo bih da odem tamo, ali to trenutno makar nije moguće. Ne postoji mnogo stvari koje mogu da uradim, to je na tamošnjoj vladi. Da li će dozvoliti nevakcinisanim da uđu u zemlju”, izjavio je srpski teniser.

Samo trojica tenisera je u Open eri osvajalo Vimbldon najmanje četiri puta u nizu.

“Voleo bih da budem u poziciji da se borim za još jedan trofej. Zapravo, jesam u poziciji, ali bih radije da dođem do poslednjeg meča i budem u prilici da napravim istoriju na turniru, kao što sam rekao, o kom sam maštao kao sedmogodišnjak. Kada je Pit Sampras osvojio Vimbldon to je bio prvi teniski meč koji sam ikada video na televiziji. Tako da naravno da postoje mnoge veze sa ovim turnirom. Pit ga je osvojio sedam puta ako se ne varam”, zaklljučio je Đoković.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana