Divac, Bogdanović i Bjelica šalju pomoć za Srbiju

GS
Divac, Bogdanović i Bjelica šalju pomoć za Srbiju

SAKRAMENTO - Košarkaši Sakramenta Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica pridružili su se fondaciji Ana i Vlade Divac u pružanju pomoći tokom pandemije virusa korona, donirajući prijeko potrebne respiratore, zaštitne maske i druga medicinska sredstva kako bi pomogli opremanju bolnica i zdravstvenih ustanova u Srbiji, saopšteno je iz Divac fondacije.

“Inspirisan svima iz NBA lige i ljudima širom svijeta koji pomažu onima koji su najviše pogođeni nastalom krizom, bilo mi je vrlo važno da doprinesem da do ljudi u domovini stignu sredstva koja mogu spasiti živote”, rekao je Bogdanović i posebno se zahvalio hrabrim medicinskim radnicima.

Nemanja Bjelica je istakao da se sa velikim ponosom pridružio akciji.

“Supruga i ja smo ponosni što doniramo neophodna medicinska sredstava i tako pomažemo herojima na prvoj liniji fronta u borbi protiv COVID - 19 i što na ovaj način pomažemo i pacijentima, koji su u bolnicama. Sada su zdravlje i zaštita prioriteti i čast nam je što ćemo pružiti pomoć ljudima u domovini.”, rekao je Bjelica.

Fondacija Ana i Vlade Divac je osnovana 2007. i iza sebe ima više od 30 godina humanitarnog rada.

Pored pomaganja izbjeglicama i interno raseljenim licima, fondacija je uvek bila spremna da pruži podršku građanima Srbije u vanrednim situacijama poput trenutne, zdravstvene krize, COVID-19.

“Stravičan uticaj ove globalne pandemije je poražavajući i naša srca su sa svakom osobom koju je ova kriza pogodila”, rekao je Divac.

Kako je naveo, fondacija prikuplja sredstva kako bismo pomogli ljudima da bolje žive i da najugroženijima obezbjedimo bolju budućnost. “Ana i ja smo počastvovani što se pridružujemo mojim kolegama iz Kings-a i što ćemo poslati respiratore, zaštitne maske i medicinsku opremu kako bismo pomogli herojima - zdravstvenim radnicima i pacijentima u domovini.”, poručio je legendarni košarkaš, sada direktor Kingsa

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana