Denver nastavio niz poraza bez Jokića, Bogdanović postigao osam, Pokuševski sedam poena

GS
Denver nastavio niz poraza bez Jokića, Bogdanović postigao osam, Pokuševski sedam poena

DENVER - Košarkaši Denvera, bez Nikole Jokića u igri, nastavili negativnu seriju i poraženi od gostujućeg Milvokija sa 120:109.

Sve je očiglednije koliko Nikola Jokić nedostaje timu jer je Denver nanizao već četvrti uzastopni poraz otkako je srpski centar van terena zbog povrede, prenosi RTS.

Već od samog starta gostujući Milvoki je preuzeo inicijativu i potom vodio meč ka sigurnoj pobjedi a domaćini su samo u trećoj četvrtini uspjeli da pruže ravnopravan otpor ali je to bilo sve.

Najefikasniji igrač meča bio je Janis Adetokunbo iz pobjedničkog tima koji je bio nadomak trostrukog dvocifrenog učinka ubacivši 24 poena uz 13 skokova i 7 asistencija, a odlično ga je pratio Pet Konoton sa 20 postignutih poena.

U timu Denvera Eron Gordon je ubacio 18, a Vil Barton 17 poena.

Trener Nagetsa Majkl Meloun ima velike probleme sa sastavom tima zbog brojnih povreda igrača. Uz vođu tima Nikolu Jokića van terena su Džamal Mari, Majkl Porter i Pi Džej Dozir. Ipak nada se da će se Jokić u igru vratiti već u ponedjeljak na duel sa Majamijem.

Na gostujućem terenu slavila je i Atlanta nad Memfisom sa čak 132:100, a srpski internacionalac Bogdan Bogdanović je proveo 26 minuta u igri i za to vreme ubacio osam poena i zabilježio sedam skokova i četiri asistencije.

Tokom cijelog meča na terenu je dominirao gostujući tim čiji igrači kao da su se nadmetali u efikasnosti.

Predvodio ih je Tre Jang koji je sa 31 poen uz 10 asistencija imao dvostruki dvocifren učinak kao i Klint Kapela koji postigao 23 poena i čak 17 skokova, a malo je nedostajalo da im se pridruži i Džon Kolins koji je ubacio 21 poen uz 8 skokova.

U timu poraženog Memfisa najefikasniji je bio Džon Končar sa 17 poena.

Oklahoma je pretrpjeila peti uzastopni poraz u duelu sa Vašingtona sa 101:99, a Aleksej Pokuševski je na parketu proveo nešto više od 17 minuta i ubacio sedam poena, uz šest skokova i dve asistencije.

Oklahoma je dobro ušla u meč i dobila prvu četvrtinu ali je Vašington uspio da načini rezultatski preokret i meč uvede u neizvjesnu završnicu.

Domaćin su imali i posljednji šut za pobjedu, ali je poslije šuta Šej Gildžes Aleksandera lopta izašla iz koša, pa su Vizadrsi došli do 12 pobjede u sezoni.

Najzaslužniji za pobjedu gostujućeg tima bili su Bredli Bil i Kaldvel Poup koji su ubacili po 20 poena.

Najefikasniji igrač meča bio je Lugenc Dort iz poraženog tima Oklahome sa 21 postignutim poenom ali im je to bila slaba utjeha.

Golden stejt je na svom terenu nadigrao Portland sa 118:103, a svoj doprinos je dao i Nemanja Bjelica koji je za desetak minuta igre ubacio tri poena uz četiri skoka.

Tim je opet po efikasnosti predvodio Stef Kari koji je ubacio 32 poena uz 7 skokova i 8 asistencija, a odlično ga je pratio Vigins dodavši još 26 poena.

U poraženom timu Portlanda najefikasniji je bio Simons sa 19 postignutih poena uz 6 skokova i dvije asistencije.

Rezultati:

Šarlot - Minesota 133:115

Njujork - Finiks 97:118

Orlando - Čikago 88:123

Indijana - Toronto 114:97

Memfis - Atlanta 100:132

Oklahoma - Vašington 99:101

San Antonio - Boston 96:88

Denver - Milvoki 109:120

Juta - Nju Orleans 97:98

Golden Stejt - Portland 118:103  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana