Debitant sanja još jedno čudo

Dejan Marić
Debitant sanja još jedno čudo

MILANO - Fudbaleri Atalante žive evropsku bajku koju će pokušati da produže i nakon dvomeča sa Valensijom u osmini finala Lige šampiona.

Prvi italijansko-španski boj igra se večeras na "San Siru" od 21 čas. U istom terminu snage će u Londonu odmjeriti Totenhem i Lajpcig. Atalanta je jedna od najljepših priča ove sezone. Debitant je imao košmaran start u društvu najboljih, a onda se sve promijenilo za 180 stepeni.

Učenici Đanpjera Gasperinija su na polovini bili za dno prikovani i, za mnoge, otpisani. Međutim, Luis Murijel, Josip Iličić, Duvan Zapata i društvo odbili su da se predaju.

Prvo su remizirali sa "građanima" (1:1), da bi najbolje ostavili za kraj. Kod kuće su dobili Dinamo (2:0), a zatim u utakmici odluke deklasirali Šahtjor u Ukrajini (3:0). Atalanta je u velikom stilu izvadila proljećnu vizu i sada ima lijepu priliku da još jednim "skalpom" ukrasi debitantsku avanturu.

Istina, Valensija više ne spada u sami krem Starog kontinenta, međutim, ekipa koja je grupu u konkurenciji Čelzija i Ajaksa završila na tronu svakako zaslužuje respekt.

Sa tim se slaže i trener Gasperini, čiji učenici su za vikend napravili sjajnu uvertiru preokretom protiv Rome (2:1). Ako se tome doda da nema suspendovanih i povrijeđenih igrača, onda je jasno da "boginja" sa velikim ambicijama dočekuje ovu bitku.

- Lagao bih ako kažem da već dugo ne razmišljam o Valensiji. Pred nama su dvije utakmice koje nas mogu odvesti u četvrtfinale. To bi bio enorman uspjeh. Priželjkivali smo Valensiju prilikom žrijeba, ali nismo naivni. Biće nam izuzetno teško da prođemo - uzdržan je Gasperini.

"Šišmiši", s druge strane, neće moći da računaju na suspendovanog Gabrijela. Povrijeđeni su  Manu Valjehoi i Kristijano Pičini, dok je pod znakom pitanja nastup Kevina Gameira, Jaspera Silesa i Denisa Čeriševa. Uprkos tome, Gonsalo Guedeš je optimista.

- Uradićemo sve da preskočimo i ovu prepreku. U zahtjevnoj grupi smo bili prvi. To nam daje snagu i vjetar u leđa da možemo nastaviti priču. Ukoliko budemo bili na najvišem nivou, vjerujem da nam četvrtfinale neće izmaći - optimista je Portugalac.

U drugom meču večeri Totenhem će pokušati da odbrani domaći teren protiv neugodnog Lajpciga. Žoze Murinjo neće moći da računa na Harija Kejna, Musu Sisokoa i Heung-Min Sona, dok će njegov kolega Julijan Nagelsman biti lišen usluga suspendovanog Dajoa Upamekana, te povrijeđenih Ibrahima Konatea, Tajlera Adamsa, Vilija Orbana i Kevina Kampla.
 

"Istanbul 20"

Nova lopta "istanbul 20", kojom će biti igrano ovogodišnje finale Lige šampiona, zvanično je predstavljena. Dizajn je jedinstven pošto sadrži ručno crtanu umjetničku interpretaciju mape Istanbula, grada domaćina.

"Istanbul 20" u upotrebi će biti do kraja sezone, a prvi mečevi novom loptom igrani su sinoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana