"Dan D" za Srbiju na Evropskom prvenstvu i to protiv olimpijskog šampiona

RTS
Foto: Starsport.rs

Rukometna reprezentacija Srbija večeras od 20.30č igra odlučujuću utakmicu na Evropskom prvenstvu u Segedinu i to protiv jednog od najvećih favorita na turniru – selekcije Francuske.

"Orlovi" neće imati lak zadatak jer im je neophodna pobjeda da bi se plasirali u narednu fazu takmičenja, pošto su do sada zabilježili po jedan trijumf i poraz.

Prvo su deklasirali Ukrajinu, ali su onda izgubili od Hrvatske i moraće da trijumfuju nad aktuelnim olimpijskim šampionima, ukoliko žele plasman u "glavnu rundu", odnosno novu grupu od šest reprezentacija.

U slučaju poraza izabranici selektora Tonija Đerona završavaju učešće na Evropskom šampionatu.

Srbija je sa Francuskom prije godinu dana odigrali dvije odlične utakmice u kvalifikacijama za (pobjeda i remi), a sada iako u drugačijim okolnostima, Đerona priželjkuje da se uspjeh ponovi.

"Sada već pripremamo analize za Francusku i u toku popodneva ćemo raditi na detaljima igre za utakmicu i pokušati kao što je to bio slučaj u Zrenjaninu prije godinu dana i da pobijedimo istom razlikom kako bismo išli u narednu fazu takmičenja", rekao je Đerona u nedjelju.

Rukometni reprezentativac Srbije Petar Nenadić trebalo bi da bude u timu umjesto Petra Đorđića. Nenadić je zbog povrede propustio prve dvije utakmice u grupi, a sada je na raspolaganju selektoru.

Francuzi su inače jedna od najuspešnijih rukometnih sila svih vremena – šestostruki svjetski prvak (najviše u istoriji), trostruki evropski (drugi u istoriji) i trostruki osvajač zlatne olimpijske medalje (najviše u istoriji).

"Trikolori" su već obezbijedili plasman dalje, ali će od utakmice sa Srbijom zavisiti sa kog mjesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana