Crvena zvezda gostuje španskom timu u 21. kolu Evrolige: Desetkovani na Barselonu

Agencije
Crvena zvezda gostuje španskom timu u 21. kolu Evrolige: Desetkovani na Barselonu

BARSELONA - Odlične dvije prilike da dođu do dva trijumfa u Evroligi i tako naprave veliki korka ka prolasku u drugu rundu košarkaši Crvene zvezde ispustili su pred svojim navijačima.

Pobjede iz Beograd odnijeli su Žalgiris i Alba iako je u domaći imali veliku priliku da obje utakmice riješe u svoju korist dok ih sada očekuje mnogo teži zadatak. Ekipa sa Malog Kalemegdana večeras od 21 sat gostuje Barseloni kod bivšeg trenera Svitislava Pešića. Barsa je upisala veliku pobjedu u prošlom kolu na gostovanju kod Fenerbahčea čime je prekinula niz od tri poraza dok joj se sada smiješi nova pobjeda u 21. kolu elitnog takmičenja. Trener “crveno-bijelih” Dragan Šakota u velikim je problemima pred ovaj susret jer ne može da računa na povrijeđene Dejana Davidovca, Marka Jagodića Kuridžu, Filipa Čovića i Stratosa Perperoglua, a zbog gripa neće nastupiti ni kapiten Branko Lazić.

- Utakmicu protiv Cibone odigrali smo odgovorno, koliko je bilo potrebno da se pobedi i zadrži koncentracija. Barselona je veliki izazov, ekipa iz gornjeg dela Evrolige, ali možemo da računamo na petoricu igrača, tako da nas to malo obeshrabruje mada se nadam da ćemo rasterećeno odigrati - rekao je Šakota.

Objasnio je i šta će biti ključno u ovom susretu.

- Uvek sam govorio da imam jedan izuzetan respekt za sve španske ekipe, a Barselona i Real su dve najkvalitetnije koje su pokrivene na svim pozicijama sa izuzetno visokim igračima i na spoljnim pozicijama. Od pleja Adama Hange, koji je preko dva metra, do trojki koji su do visine centra, gde oni mogu jako često da preuzimaju i da pokrivaju skokove sa tim spoljnim pozicijama. To je jedan kvalitet kojem mi u ovom trenutku ne možemo da pariramo. Sa velikim entuzijazmom i rasterećenošću možemo da odigramo kvalitetnu utakmicu, što je vrlo bitno. Nikad se ne zna i tako treba razmišljati. Da u svakoj utakmici gledamo šansu koja nam se ukaže - zaključio je Šakota.

Poslije gostovanja Barseloni, novi meč Zvezdu čeka idućeg ponedjeljka u Laktašima protiv Igokee od 17 časova.

Kancelarija za sporove

Evroligina Kancelarija za rješavanje sporova počela je da radi i to se može smatrati prvim korakom ka osnivanju kompletnog upravljačkog sistema unutar samog takmičenja. Od sada će ovo tijelo biti nadležno za finansijske sporove između trenera i klubova, a ne BAT ili Sud za sportsku arbitražu. Kancelarija za rješavanje sporova je nezavisno tijelo koje, kroz Arbitražni kod, rješava finansijske sporove do kojih može da dođe nakon prekida saradnje između trenera i klubova. Ovo tijelo će rješavati sve vrste finansijskih sporova, a potencijalne kazne izricaće direktno Evroliga.

Jovanović

Sve veću minutažu u rotaciji dobija i centar Nikola Jovanović.

- Barselona je jedan od favorita u Evroligi. Igraju fenomenalno, ali opet ne treba ići tamo sa belom zastavom. Mislim da možemo da napravimo iznenađenje, da ih usporimo u tranziciji, da igramo u nekom našem sporijem ritmu i tu tražimo šansu. Siguran sam da neka želja i dodatna motivacija kada se igra protiv kluba kao što je Barselona neće nama nedostajati - rekao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana