Članovi "Kamore" utjerali strah u kosti

Agencije
Članovi "Kamore" utjerali strah u kosti

NAPULj - Pojedini fudbaleri Napolija angažovali su lično obezbjeđenje jer su u strahu od napada navijača, nakon što su se oglušili o zahtjev predsjednika kluba Aurelija de Laurentisa da sedam dana provedu u karantinu.

Dobro je poznato kakva klima vlada na jugu Italije, da je Napoli religija i jedan od osnovnih instrumenata borbe protiv bogatog sjevera zemlje, ali i poligon oko kojeg se skupljaju pripadnici podzemlja koji vode glavnu riječ na tribinama.

U Italiji niko neće potvrditi, ali ni demantovati da su viđeniji navijači članovi ozloglašene bande Kamora i da imaju veliki uticaj na ekipu.

Sjetimo se samo događaja od prije nekoliko godina kada je tadašnji vođa navijača Đenaro de Tomazo poznatiji kao Prase, inače sin vođe jednog ogranka Kamore, organizovao nerede na "Olimpiku" u finalu Kupa protiv Fjorentine, te kako je "prevaspitavao" Ezekjela Lavecija kojeg je sreo u jednom noćnom klubu u kojem je konzumiranje droge javna tajna. On je od 2017. godine u zatvoru, ali dobro upućeni kažu da je i dan danas upravlja ozloglašenom navijačkom grupom "Mastifi".

Fudbaleri koji ubijede "navijače" u iskren i pošten odnos prema grbu koji nose na grudima praktično su mali bogovi, dok oni koji na bilo koji način iznevjere njihovo povjerenje, mogu da očekuju probleme.

Ignorisanje De Laurentisovog zahtjeva već je izazvalo probleme u životima najglasnijih bundžija. Tako se na meti vandala prvo našao Alan kojem su upali u dom i uz viku oštetili inventar. Još gore je prošao Pjotr Zjelinski i njegova supruga Laura kojoj je opljačkan automobil.

Ona je vrlo uznemirena zbog svih dešavanja i mogla bi da krene stopama saputnice Lorenca Insinjea koja je napustila grad strahujući za svoju sigurnost.

Inače, navijači su bijesni na Insinjea koji nosi kapitensku traku smatrajući da je više ne zaslužuje jer je izdao interese kluba i okrenuo se protiv rukovodstva.

Kako će se sve rasplesti ostaje da se vidi, jer De Laurentis nema namjeru da se zaustavi i navodno će svima koji su se pobunili odbiti 25 odsto od plate, a u januaru se očekuje čistka i odlazak šestorice pobunjenika Drisa Mertensa, Fauzija Gulama, Hozea Kaljehona, Alana, Kulibalija i Elsedija Hisaja.

Na ledu je i trener Karlo Anćeloti jer je podržao igrače da prekinu karantin, a na ruku mu ne idu ni rezultati jer je bez pobjede na pet mečeva uz četiri remija i poraz. S obzirom na situaciju, teško je i očekivati da rezultati budu bolji.
 

Pištolj u glavu

Pljačke automobila, stanova i kuća fudbalera tokom posljednjih godina učestala su pojava, pa su tako na meti lopova bili ponajbolji fudbaleri Napolija u novijoj istoriji. Najstrašniji scenario desio se Arkadijušu Miliku kojeg su članovi bande presreli na motociklu, uperili pištolj u glavu i ukrali skupocjeni "roleks".

Ikonu kluba Mareka Hamšika pljačkali su tri puta od 2007. do 2013. godine, a na udaru su bile i supruge Edinsona Kavanija, Ezekjela Lavecija, te još nekoliko fudbalera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana