Cicipas: Iz "velike trojke" najteže je pobjediti Nadala

B92
Cicipas: Iz "velike trojke" najteže je pobjediti Nadala

Grčki teniser Stefanos Cicipas je na konferenciji za novinare iznio svoje utiske nakon pobjede nad Danilom Medvedevim u prvom kolu Završnog Mastersa.

On je ruskog igrača savladao poslije dva seta (7:6, 6:4), prvi put poslije pet uzastopnih poraza.

"Ova pobjeda mi znači mnogo i došla je u pravom trenutku. On je veoma težak protivnik, ne daje vam mnogo prilika u toku meča. Ponosan sam na sebe i na to što sam pružio moju najbolju igru. Još ćemo nas dvojica igrati i znam da će Danil slijedeći put biti oprezniji i da će se bolje pripremiti", rekao je Cicipas.

Cicipas i Medvedev su teniseri koji prijete da pomrse konce Đokoviću, Nadalu i Federeru, a u javnosti provijava mišljenje da se njih dvojica "ne vole".

"To je jaka izjava. Nikada nisam rekao da ga ne volim. Dobro, stoji da nemamo najbolji mogući odnos, ali ako mislite na situaciju u Majamiju, nemam problem da pričam o tome. On je tražio izvinjenje zbog dodira loptice sa mrežom, a ja sam to previdio i zbog toga mu se nisam izvinio", dodao je Cicipas.

Cicipas je pobjeđivao svakog igrača iz "velike trojke", a novinare je sa kojim teniserom mu je najteže da igra.

"Većina igrača bi rekla da je to Rafael Nadal i ja sam saglasan sa njima. Intenzitet, borba, brzina kretanja. On jednostavno pokriva cio teren i veoma ga je teško pobjediti", zaključio je Cicipas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana