Čelnici Ajaksa povukli potez vrijedan svakog divljenja: I šampioni i gospoda

G.S.
Čelnici Ajaksa povukli potez vrijedan svakog divljenja: I šampioni i gospoda

AMSTERDAM - Ajaks je slavni, šampionski klub sa gospodskim manirima.

“Kopljanici” su, po ko zna koji put, dokazali ovu tezu tako što su ovogodišnji pehar namijenjen prvaku Eredivizije istopili i pretvorili u 42.000 zvjezdica, koje su uručili svim sezonskim pretplatnicima. Na taj način šampioni su željeli da se oduže navijačima koji su im u prethodnoj kampanji i te kako nedostajali na tribinama “Johan Krojf arene”.

Gest vrijedan divljenja dobio je drugu dimenziju pošto je ovjekovječen videom urađenim po holivudskim standardima. Klip pod naslovom “Dio pobjede, dio istorije, dio Ajaksa, bukvalno za vas” okačen je na društvenim mrežama, a počinje panoramom grada i tekstom: “Amsterdam. Grad u kojem je sve moguće.”

U sljedećoj sceni direktor Mark Overmars donosi trofej u livnicu, gdje ga dočekuje kapiten Dušan Tadić i daje zeleno svjetlo Edsonu Alvarezu da može početi sa topljenjem srebrnine. Nižu se scene u kojima pehar “nestaje”, prije nego što istopljeno srebro završi u kalupu i pretvori se u zvjezdice koje prezentuje Rajan Gravenberh. “Mini-pehare” potom Overmars pakuje u dva kofera i raznosi ih po Amsterdamu.

Tako će “kopljanici” 35. titulu fizički podijeliti sa svojim fanovima koji tokom čitave sezone nisu mogli da budu prisutni na tribinama.

- Igranje na praznom stadionu ne može da se poredi sa atmosferom na “Johan Krojf areni”. Stvarno su nam nedostajali navijači protekle sezone na svim utakmicama i zato želimo da im se odužimo ovim gestom - otkrio je kapiten Tadić.

Dresovi u čast Boba Marlija

Da u Ajaksu često “iskaču” iz svakodnevice, potvrđuje i treća garnitura dresova za narednu sezonu. Naime, na društvenim mrežama su se pojavile fotke crnih “uniformi” sa dizajnom inspirisanim nezvaničnom himnom kluba, pjesmom rege pionira Boba Marlija “Tri male ptice”. Zbog toga su “rege boje”, crvena, žuta i zelena, prisutne na novom timskom dresu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana