Čeferin: Niko nema uslove za trening kao Srbija

Tanjug
Foto: Arhiva

BEOGRAD- Predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin danas je bio gost FS Srbije u Sportskom centru u Staroj Pazovi i poručio da nijedna zemlja u Evropi nema uslove za trening kao Srbija.

Prvi čovjek evropskog fudbala došao je u društvu jednog od najbližih saradnika, direktora nacionalnih asocijacija UEFA Zorana Lakovića.

Čeferina i Lakovića ugostili su zamjenik predsjednika FŠ Nenad Bjeković, generalni sekretar Jovan Šurbatovic, počasni predsjednik Tomislav Karadžić, direktor A tima Stevan Stojanović i selektor A reprezentacije Dragan Stojković.

Dan ranije predsjednik UEFA bio je na promociji knjige svog oca Petera, gde se takođe sreo sa brojnim osobama iz srpskog fudbala.

"Sinoć je bilo odlično, opušteno sa mnogo prijatelja. Retko imam posete u nekoj državi gde se osećam tako dobro. Što se tiče trening centra, za mene je fascinantan. Verujte mi da sam video praktično sve trening centre u Evropi, ovo nemaju ni najveće zemlje”, istakao je Čeferin, a preneo sajt FS S.

Slovenac je prokomentarisao i saradnju sa FS S.

"Prvo nisam neki diplomata. Iskreno mogu da kažem da je saradnja sa FS S, predsednikom i generalnim sekretarom, idealna. Ne može biti bolja. Ovde se osećam kao kod kuće".

Čeferin je istakao da vjeruje da će reprezentacija Srbije, predvođena selektorom Draganom Stojkovićem, biti spremna za velika djela na Mundijalu u Kataru.

"Piksi je bio legenda kao igrač, a sad vidimo koliko je dobar trener. Imate odličnu ekipu i za mene plasman na Svetsko prvenstvo nije ništa senzacionalno. Vi to zaslužujete i ja sam siguran da će rezultat Srbije na svetskom prvenstvu biti odličan", izjavio je Čeferin i dodao da veruje da će organizacija SP biti na vrhunskom nivou:

"Iako je specifično Svetsko prvenstvo zbog toga što se održava u novembru i decembru i na malom prostoru, siguran sam da će organizacija biti odlična. Baš su se posvetili i rade mnogo na tome. Biće drugačije, zanimljivije".

Sljedeće godine slijede izbori u UEFA, a FS Srbije bio je jedan od prvih u Evropi koji je podržao kandidaturu aktuelnog predsednika.

"Preko 50 saveza je poslalo pismenu podršku. Fudbalski savez Srbije je bio jedan od prvih, što mi mnogo znači", zaključio je predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana