Bundesliga u strahu od novih mjera

Srna
Bundesliga u strahu od novih mjera

BEČ - Austrijska fudbalska Bundesliga strahuje od novih korona mjera, pošto je vicekancelar i ministar sporta Verner Kogler najavio smanjenje broja gledalaca na utakmicama.

"Nisam siguran koliko ćemo još dugo moći održati aktuelni broj gledalaca ako budemo suočeni sa stalnim rastom broja novozaraženih", rekao je Kogler dodajući da je, ako se pogledaju druge evropske zemlje, svuda sport bez publike.

Ekonomski bi smanjenje broja gledalaca, odnosno povratak igranju bez publike, za klubove bio težak udarac.

"Navijači su na dosadašnjim utakmicama bili veoma odgovorni i time dali najbolji argument da se i dalje igra pred publikom", poručio je predsednik bečkog Rapid-a Kristof Pešek.

On je dodao da se utakmice igraju pod vedrim nebom i da ne postoje informacije da se neko zarazio na fudbalskoj utakmici.

Prema Pešeku smanjenje broja gledalaca izazvalo bi u budžetu Rapid-a dvocifrenu milionsku štetu, a igra pred praznim stadionom bilo bi teško ekonomski podnošljivo.

Druga zabranja igranja pred publikom od početka pandemije mnoge prvoligaše, a posebno drugoligaše dovelo bi na rub egzistencije.

U poređenju sa drugim evropskim zemljama austrijski klubovi većinu budžeta zarađuju iz prihoda sa utakmica, a ne kroz prodaju televizijskih prava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana