Brajant i Koeljo zajedno pisali knjigu za decu

Tanjug
Brajant i Koeljo zajedno pisali knjigu za decu

SAO PAULO - Tragično preminuli bivši košarkaški as Kobi Brajant i brazilski pisac Paulo Koeljo radili su na zajedničkoj knjizi za djecu, ali je autor "Alhemičara" izbrisao nacrt knjige posle Brajantove pogibije u helikopterskoj nesreći.

Koeljo (72) rekao je agenciji AP da su on i Brajant (41) razgovore o tom projektu počeli 2016. godine, kada se košarkaš Lejkersa i petostruki osvajač titule šampiona NBA oprostio od svoje dvadesetogodišnje karijere, a da su knjigu počeli da pišu prije nekoliko meseci.

Odmah pošto je čuo za Brajantovu smrt, Koeljo je saopštio da će izbrisati nacrt knjige, jer ne želi da je završi bez njega.

- Izbrisao sam nacrt jer nisam video nikakav smisao u objavljivanju knjige bez njega. To ne bi ništa relevatno značilo ni za njega ni za njegovu porodicu. To ne znači da će me to spriječiti da jednog dana pišem o stvarima koje sam naučio od Kobija i o tome kako je on bio čovek veći od života - rekao je brazilski pisac, dodavši da, međutim "knjiga za djecu više nema smisla".

Poznati pisac, čije su knjige prodate u desetinama miliona primeraka širom svijeta, rekao je da je ideja knjige bila kako inspirisati djecu iz ugroženih porodica, djecu iz nižih slojeva društva da se kroz sport izbore svoje mestu u svijetu.

Brajantov "Granity Studios" objavio je romane za srednjoškolce i mlade, a 2018. i njegovu autobiografiju "The Mamba Mentality: How I Play ". Mamba je bio Brajantov nadimak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana