Boston “preslišao” San Antonio, Harden “demolirao” Bulse VIDEO

B92
Boston “preslišao” San Antonio, Harden “demolirao” Bulse VIDEO

Još jedna uzbudljiva NBA noć je iza nas, a ubijedljive pobjede su zabilježili Boston Seltiksi i Hjuston Roketsi.

Seltiksi su prvi izašli na parket, oni su u teksaškom “AT&T” Centru bili bolji od domaćih Sparsa rezultatom 135:115.

Još u prvoj četvrtini su Seltiksi nametnuli svoju igru i na krilima odlično raspoloženih Hejvarda, Tejtuma i Smarta napravili prednost 39:30.

U nastavku smo vidjeli još bolju partiju Bostona, a Greg Popovič na svojim tajm autima nije uspijevao da pronađe riješenje za raspoložene Seltikse. Nizali su se poeni Džejlena Brauna i Kembe Vokera, a jedini igrač koji je pružao kakav-takav otpor bio je Demar Derozan.

Popularni “Gospodar Vremena” – Robert Vilijams, uspio je da potpuno zaustavi Lamarkusa Oldridža, limitirajući ga na svega 3 poena. U drugom poluvremenu su Seltiksi samo završili započet posao i upisali sedmu pobjedu ove sezone, pa su na vrhu Istoka.

U sijenci pobjede ostala je i povreda šake Gordana Hejvarda, momka koji je propustio jednu cijelu sezonu zbog onog stravičnog preloma noge.

Džejlen Braun je meč završio sa 30 poena, 26 je postigao Kemba Voker, a 19 Džejson Tejtum, dok su na strani Sparsa briljirali Demar Derozan sa 22, odnosno Peti Mils sa 20.

Džejms Harden nastavlja sa dominantim partijama! Nekadašnji MVP lige je briljirao u pobjedi Hjuston Roketsa nad Čikago Bulsima (117:94) sa impresivnom statistikom 42 poena, 10 skokova, 9 asistencija, 2 ukradene lopte i 6 izgubljenih.

“To je to samopouzdanje koje imam. Ono me nosi kroz sve što radim, to je više od stanja uma to je nešto što je došlo kao plod mog napornog rada”, poručio je Džejms Harden.

Slično je govorio i trener Majk D'Antoni, koji je napomenuo da se osjeća kao “pokvarena ploča”.

“Osjećam se kao pokvarena ploča, ali Džejms Harden je majstor svog zanata. On najbolje ume da izvuče ono što želi i mislim da mu je ponekad dosadno pa proba nove interesantne stvari”

Utakmica je bila veoma napeta u prvom poluvremenu. Bulsi su se dobro držali tokom svih 24 minuta, a pri odlasku na “veliki odmor” imali su zaostatak od samo pola koša, 50:49. Vestbruk i Harden su potom preuzeli stvar u svoje ruke i Bulsi su dobili samo novu lekciju i ubjedljiv poraz u svom “Junajted Centru”.

Pored već pomenutog Hardena, treba spomenuti i Rasela Vestbruka koji je susret okončao sa 26 poena, dok je Klint Kapela imao 16 uz 20 skokova. Na drugoj strani, Vendel Karter Džunior je postigao 13 poena i uhvatio 16 skokova, dok su Čendler Hačinson, Lauri Markanen i Tadeus Jang takođe zabilježili po 13 poena.

Šarlot Hornetsi prema mišljenju mnogih fanova ima najlepšu arenu, a upravo se tu u noći između subote i nedjelje odigrao susret Hornetsa i Nju Orleans Pelikansa.

Gosti su odnijeli trijumf u Luizijanu, rezultatom 115:110 i to najviše zahvaljujući sjajnom drugom poluvremenu, tačnije četvrtoj četvrtini. Šarlot je imao prednost tokom maltene čitave utakmice, da bi u posljednjem kvartalu Pelikani “ukrali pobjedu”.

Brendon Ingram nastavlja sa sjajnim partijama. Hornetsima je ubacio 25 poena i uz pomoć Džej Džej Redika (22 poena) iskoristio veliki broj grešaka neiskusnog Šarlota za novi trijumf svog tima.

Devonte Grejem je ponovo oduševio sve, on je bio najefikasniji član Hornetsa sa 24 poena i 10 asistencija, dok je “Skeri Teri” Rozir postigao 18 uz 5 skokova i 6 asistencija.

 

 

NBA, noć između subote i nedelje:
San Antonio – Boston 115:135
Šarlot – Nju Orleans 110:115
Čikago – Hjuston 94:117
Memfis – Dalas 122:138
Oklahoma – Golden Stejt 114:108

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana