Borac želi finalni turnir

Siniša Kotaraš
Borac želi finalni turnir

BANjALUKA - Dvostrukom pobjedom nad dobojskom Slogom (27:26, 34:22), rukometaši Borac m:tela izborili su plasman u završnicu Kupa BiH, a čelni ljudi Banjalučana već su najavili da će konkurisati za dobijanje organizacije finalnog turnira ovog takmičenja.

"Crveno-plavi" su bili domaćini završnog turnira prije dvije godine, kada su ga i osvojili, dok su prošle godine takođe podigli pehar, ali je najmasovnije takmičenje do kraja igrano po kup sistemu. Takođe, prethodnih godina prilikom izbora domaćina na snazi je bilo nepisano pravilo "nacionalnog ključa", ali to više nije slučaj - onaj ko ponudi najbolje uslove biće domaćin. 

- Ponudićemo uslove za koje mislimo da će biti dovoljni da dobijemo organizaciju. Nema sumnje da ćemo se potruditi da ljubitelji rukometa dobiju priliku da u svom "Boriku" vide još jedan trijumf svojih ljubimaca - istakao je direktor kluba Vladimir Branković.

Rukometaši Mirka Mikića na terenu su se pobrinuli da s lakoćom izbore plasman među četiri najbolja. Poslije neizvjesne utakmice u Osječanima, u "Boriku" nije bilo nikakve dileme, a stari rival na kraju može da bude zadovoljan minusom od 12 pogodaka.

- Pokazali smo svu snagu. Naša očekivanja se odavno znaju, želimo odbranu pehara, a ako bi još turnir bio igran u "Boriku", onda smo sigurno najveći favoriti - poručio je prvotimac Banjalučana Bojan Rađenović.

Iako je optimista kada je u pitanju završnica Kupa, sjajno lijevo krilo Borca ipak naglašava da ni u jednom momentu ne smije doći do opuštanja.

- Sve tri ekipe su, čim su se plasirale na završnicu, pokazale da su kvalitetne i veoma opasne. Svaka je teška na svoj način, tako da bi svako potcjenjivanje i olako ulaženje u utakmicu moglo da bude kobno. Nemam želja što se tiče rivala za polufinale, znam samo da moramo obje utakmice da odigramo na najvišem nivou - dodao je Rađenović.

Prema njegovim riječima, Borac m:tel je favorit i za osvajanje šampionske titule, a mnogo toga će zavisiti od prve proljećne utakmice i gostovanja kod Slobode u Tuzli.

Na završni turnir za pobjednika Kupa plasirali su se još i Sloboda, koja je bila bolja od Iskre (27:23, 35:27), Sloga iz Gornjeg Vakufa (Maglaj, 22:29, 34:26), dok je svašta viđeno u revanšu Gračanice i Izviđača. Gosti su nekako sačuvali osam golova prednosti iz prvog meča (29:21, 15:22) i bukvalno jedva izvukli živu glavu iz Gračanice.

Prilikom jedne gužve prvotimac domaćih Adnan Tufekčić je šakom nokautirao Stjepana Jozinovića, pa će mnogo posla biti za organe RS BiH.
 

Panić razočaran

Trener Sloge Danko Panić bio je razočaran partijom svojih momaka.

- Ne pamtim ni kao igrač, a ni sada kao trener lošiju partiju. Nije problem izgubiti i čestitati, problem je biti nezainteresovan i indolentan, bez volje, želje, srca. Sedam dana smo spremali ovu utakmicu, kao da nismo ništa radili - potišten je Panić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana